Constănțencele avortează la foc automat!

2425
5
Constănțencele avortează la foc automat! - avort-1334848989.jpg

Articole de la același autor

Numărul întreruperilor de sarcină nedorite a crescut îngrijorător de mult în ultimii ani în țara noastră, mai ales din cauza lipsei de informare. Potrivit DJSP, în județul Constanța, anul trecut s-au înregistrat 3.892 întreruperi de sarcină, iar în 2010, au avut loc 4.513 chiuretaje.

În România, medicii efectuează între 350 și 400 de întreruperi de sarcină în fiecare zi, la cererea femeilor care nu doresc să nască. Asta fără să luăm și intervențiile nedeclarate de către cadrele medicale care lucrează în sistem privat.
Potrivit celui mai recent raport al Institutului de Politici Publice, România se află pe locul patru în topul țărilor Uniunii Europene la acest capitol. Din acest motiv, în această perioadă se află în dezbatere publică și o nouă lege care, dacă va fi aprobată, va obliga femeile să meargă la un psiholog înainte de a lua o decizie finală cu privire la păstrarea sau nu a copilului.
În ultimii ani, numărul întreruperilor sarcinilor nedorite a stagnat undeva între 100.000 - 128.000 pe an, informează IPP. În același timp, jumătate dintre femeile fertile, care au participat la un sondaj național realizat recent de institut, susțin că, anul acesta, nu au beneficiat de nicio formă de educație sexuală sau a reproducerii. Sondajul relevă faptul că 36 la sută dintre femei au avut cel puțin un avort și, potrivit răspunsurilor oferite, o femeie din patru (cu vârsta peste 33 de ani) a făcut cel puțin un chiuretaj până acum. În plus, majoritatea persoanelor chestionate cunoaște foarte puține lucruri despre efectele folosirii mijloacelor de contracepție.

Anticoncepționalele, evitate din cauza reacțiilor adverse
Dintre femeile intervievate, 48% au declarat că nu utilizează prezervativul, iar 56% au recunoscut că nu folosesc anticoncepționalele. Mai mult, 52 de procente din cele care nu au folosit mijloace contraceptive au afirmat că au auzit despre reacții adverse pe care anticoncepționalele orale le-ar putea produce.
Dr. Cătălina Poiană, medic endocrinolog implicat în cercetarea IPP, susține că femeile se informează în prezent de la pretinșii specialiști de la televizor sau urmează părerile și sfaturile unor cunoștințe care au fost la medic pentru aceeași problemă.
"Ca medic specialist în endocrinologie, recomand femeilor să se documenteze mai întâi și să caute informații de la specialist", a declarat dr. Poiană.


Întreruperile de sarcină, interzise sau nu?
Am stat de vorbă despre acest subiect cu dr. Loti Popescu, de la Biroul de Promovare a Sănătății și Educației pentru Sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, care a aprobat inițiativa politicie-nilor de a promova o astfel de lege, deoarece, în orașe ar trebui să existe servicii de consiliere pentru femeile care se gândesc să facă un avort.
"Este o idee excepțională și un proiect foarte bun, dar cu o singură condiție: să nu se interzică complet avorturile. Femeile sunt foarte vulnerabile și bulversate când află că sunt însărcinate și încearcă să găsească cea mai rapidă soluție, dar, dacă ar vorbi cu un specialist, ar putea să ia o decizie mai cumpătată", a explicat dr. Loti Popescu.

Femeile din Constanța, îndrumate de voluntari
Reprezentantul DJSP ne-a povestit că, la Constanța, acest tip de consiliere a fost promovată în urmă cu mai bine de cinci ani de către câteva organizații nonguvernamentale.
"Erau ONG-uri în Constanța acum câțiva ani și se ocupau de acest aspect. Voluntarii mergeau în cabinetele ginecologice și stăteau de vorbă cu femeile înainte de întreruperea de sar-cină. Din păcate, inițiativa nu a fost susținută și de aceea nu a mai continuat", a spus dr. Popescu.



Comentează știrea

masina cu soldati
20 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Radu B
20 aprilie 2012
Pentru diversionistul de mai sus !!!

Esti suparat ca un singur medic Raed Arafat a scos in strada zeci de mii de oameni fiindca a vrut ca serviciul de urgente sa nu fie privatizat de alti si a reusit sa ii faca pe acei politicieni ai puterii sa renunte la aceasta decizie absurda, ghici ghicitoarea mea ??? Ai fi vrut sa se bata firmele de ambulanta pentru tine, daca Doamne Pazeste ti-ar fi fost rau ??? Sa avem Ambulante ca firmele de Taxi ??? Exemplu:"Cheama-ma si voi veni, in fiecare zi, cheama-ma, Honorius-Ambulance SA pentru Sanatatea Ta"

C-tin
20 aprilie 2012
ANTIAVORT

Conform teoriei preventiei, propun ca orice act sexual sa se poata desfasura numai dupa 10 ore de consiliere psihologica, confirmat printr-un act parafat si inregistrat la prefectul puterii. Dupa atatea incercari tampite , domnilor guvernanti va sugerez sa scadeti intretinerea la max15% din salariul mediu pe economie.Ia incercati sa repartizati oricarei familii tinere cate un apartament ANL. In continuare, in urmatorii cinci ani reduceti valoarea de cumparare al apartamentului la jumatate de fiecare eveniment in care se naste un copil in acea familie. Asigurati salariu minim pe economie mamelor care stau trei ani sa creasca copiii. Faceti ca scoala OBLIGATORIE sa fie GRATIS ( carti noi si rechizite ) Asigurati locuri de munca OBLIGATORIU pentru tinerii care au implinit 21 de ani. Realizati un sistem de pensii VOLUNTAR ( platesc personal catre fondul ales ) nu sa bage mana in buzunar statul si banii jecmaniti sa ajunga la un fond particular care continu da semne ca intra in faliment.

ROMANII ADEVARATI
20 aprilie 2012
ptr.idiotul si cretinul de la nr.1

bai javreta ordinara,securist imputit ce esti,scarba nespalata,te roade ca in tara asta jefuita si jegmanita a venit un om adevarat,pe care romanii il iubesc ,apreciaza si respecta ? bai cretinule,niciun roman ,mai ales dintre cei de la putere care freaca menta pe banii nostrii,nu a reusit sa faca atata bine pentru oameni cum face omul asta !!!! da,IL IUBIM SI IL RESPECTAM,ASA CUM SI RAED ARAFAT NE IUBESTE SI NE RESPECTA.smurd functioneaza cu banii romanilor ? adevarat !!!!! dar banii NOSTRIII sunt folositi PENTRU NOI.e o mare diferenta.mafiotii si hotii au furat banii nostrii de la gurile noastre si ale copilasilor nostriii !!!! RESPECT ACESTUI DOMN,RAED ARAFAT SI MULTA MULTA SANATATE !!!!!!

Paula
19 martie 2014
Chiul la stat

Chiul la stat ce chiul este in spitale daca au timp sa scrie pe net si sa citeasca ca sa citesc comentarile si articolu sa mai scriu imi ea 30 min vad ca angajati din spitale asta fac la locul de munca . Au prea mult chiul. Eu mucesc la patron nu la stat unde se sta si se face ca se munceste dar se trage chiulul si unde sunt 6-10 angajati pe un post. Nici la munca nici acasa nu am timp sa citesc presa si sa mai comentez dar se pare ca angajati de la stat au, timp liber in timpul muncii pe banii nostrii. Pai sa stau sa citesc 4 articole si sa mai comentez pe zi imi ea 2 ore, eu ajung rupta de foame si oboseala fac mancare pun masina de spalat fac temele 1 ora cu aia micii si apoi la culcare, sambata si duminica fac curatenie ies cu aia mici la plimbare , barbatul si el trebuie sa-i acord timp. Mai mai angajatilor publici din sistemul de stat unde se sta si se arde gazul,petardelo si manelistilor voi cand aveti timp sa mai stati pe net si sa cititi si comenta presa, si culmea nesimtiri pe banii nostri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4994 secunde