Constanța are nevoie de donatori de sânge!

543
Constanța are nevoie de donatori de sânge! - donaresange1-1314907062.jpg
Donarea de sânge înseamnă salvarea de vieți. Vara aceasta, însă, numărul donatorilor de sânge a scăzut.
"Transfuziile nu se pot face decât dacă există donatori de sânge. Pentru a avea o colectă prin care să acoperim cererea spitalelor, avem nevoie de 50 de donatori pe zi. În lunile iulie și august, am avut, însă, o medie de 40 de donatori pe zi, aici incluzând și colectele mobile pe care le-am realizat în județul Constanța", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Alina Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii.
De aceea, cadrele medicale fac un apel către constănțeni să doneze sânge, pentru a veni, astfel, în ajutorul celor a căror vindecare depinde direct de tratamentul transfuzional.
Dr. Alina Dobrotă a subliniat, însă, că în prezent există anumite restricții la donarea de sânge: "Nu putem primi, timp de o lună, la donare persoanele din Techirghiol și Histria, urmare a suspiciunilor de meningită West Nile. De asemenea, este o restricție privindu-i pe cei care au tranzitat Grecia și Rusia".
Persoanele care doresc să doneze sânge se pot adresa centrului situat pe strada Nicolae Iorga, nr. 85, situat lângă Policlinica 1, în intervalul luni - vineri, de la 7,30 la 13,30. Mai multe informații se obțin la telefon 0241/616035.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.179 secunde