Mai multe ştiri online:

Computer tomografia, investigația recomandată în multe afecțiuni

Ştire online publicată Joi, 09 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În foarte multe situații, medicii le recomandă pacienților să efectueze computer tomografie (CT), o metodă de investigație imagistică ce are la bază proprietățile razelor X. Acestea străbat corpul uman, fiind absorbite apoi de țesuturile străbătute, în funcție de densitatea acestora, iar la ieșirea din corp, ele sunt captate de un complex de detectori care le transferă computerului pentru calculul algoritmic și procesare, obținându-se în cele din urmă imaginile tomografice afișate pe monitor. 


Potrivit specialiștilor Centrului medical de diagnostic imagistic „Medimar” din Constanța, investigația realizată pe computer tomograful multislice este la ora actuală vârful imagisticii medicale prin computer tomografie. Avantajele metodei constau în viteza rapidă de scanare și achiziționarea unui volum mare de date, care crește considerabil confortul pacientului, în special în cazul în care este necesară blocarea respirației în inspir sau expir forțat, posibilitatea scanării organelor în mișcare etc. 


„O diferență majoră între aparatele tomografice convenționale și cele multislice este că se ajunge să se investigheze secțiuni mai mici de un mm, iar doza de iradiere scade până la 68% datorită timpului de procesare a imaginii mult mai scurt. Investigațiile computerizate pot fi efectuate cu sau fără substanță de contrast, decizia administrării acesteia aparținând medicului specialist, în funcție de statusul biologic al pacientului”, au explicat medicii de la „Medimar”. 
Investigația este recomandată pentru examinări generale ale craniului, gâtului, torace, coloană vertebrală, abdomen, pelvis, dar și alte examinări speciale. 


În prezent, specialiștii constănțeni folosesc „Revolution Evo”, care este un computer tomograf cu spectru larg de diagnostic ce se adresează tuturor pacienților și patologiilor, oferind un diagnostic de încredere, detectând cele mai mici detalii, la o doză de radiații scăzută. 


Acest aparat folosit de „Medimar” este soluția perfectă pentru extinderea capacităților clinice de explorare, de la simplu la complex, datorită vitezei de scanare, dar și a opțiunilor cu care este dotat aparatul, oferind o imagine de calitate și un flux de lucru crescut. În plus, echipamentul este dotat cu o tehnologie modernă pentru reducerea dozei de radiație administrate pacientului. 


Mai mult decât atât, datorită noii tehnologii, „Revolution Evo” se mulează perfect nevoilor de diagnostic și oferă un flux de lucru adaptat nevoilor de scanare din ce în ce mai crescute, datorită patologiilor complexe. De asemenea, precizia diagnosticului este asigurată de cea mai complexă și modernă stație de postprocesare existentă pe piață, în momentul de față, Advanced Workstation. După cum îi spune și numele și datorită soluțiilor software ale acesteia, imaginile obținute în mod urma achiziției sunt postprocesate cu foarte mare ușurință. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37471 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
vineri, 24 mai Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2251 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8372 secunde