Complicații după menopauză

324
Complicații  după menopauză - complicatii-1436545563.jpg

Articole de la același autor

Odată cu declanșarea menopauzei, riscul anumitor afecțiuni medicale poate să crească. Printre acestea, se pot număra bolile de inimă și ale vaselor sanguine, osteoporoza, incontinența urinară, disfuncția sexuală. Odată cu scăderea nivelurilor de estrogen, riscul bolilor cardiovasculare crește. Acestea pot fi prevenite totuși, prin exerciții fizice regulate, alimentație sănătoasă și menținerea unei greutăți normale.

Pacientele trebuie să se adreseze medicului și pentru reducerea colesterolului sau a tensiunii arteriale în cazul în care este prea mare.

"Osteoporoza, specifică acestei perioade, face ca oasele să devină fragile și slabe, ceea ce duce la un risc crescut de fracturi. În timpul primilor ani după menopauză, ai putea pierde din densitatea oaselor într-un ritm mai rapid, crescând riscul de osteoporoză. Femeile aflate în postmenopauză cu osteoporoză sunt deosebit de sensibile la fracturi de șold, în-cheieturi și fracturi de coloană vertebrală.

Pe măsură ce țesuturile vaginului și ale uretrei pierd din elasticitate, este posibil să apară nevoia frecventă, bruscă, puternică de a urina, urmată de o pierdere involuntară de urină (incontinență imperioasă), sau pierderea de urină asociată cu tuse, râs sau ridicarea greutăților (incontinență de efort sau de stres). De asemenea, infecțiile tractului urinar pot să apară mai des. Întărirea mușchilor pelvieni cu exerciții Kegel și utilizarea unui topic vaginal cu estrogen pot ajuta la ameliorarea simptomelor de incontinență.

Poate apărea și uscăciunea și pierderea de elasticitate care pot provoca disconfort și sângerări ușoare în timpul actului sexual. De asemenea, scăderea sensibilității poate reduce dorința pentru activitatea sexuală (libido).

Multe femei câștigă în greutate în timpul tranziției către menopauză și după menopauză, deoarece metabolismul încetinește. Este posibil să fie nevoie să mănânce mai puțin și să facă mai multe exerciții fizice pentru a-și menține greutatea actuală", explică dr. Mohamed Zaher, medic specialist obstetrică - ginecologie în cadrul Spitalului privat Isis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2619 secunde