Clasificarea spitalelor, prelungită cu încă un an

429
Clasificarea spitalelor, prelungită  cu încă un an - spitaljudetean-1325694914.jpg
Spitalele din țară, clasificate în categorii cu plan de conformare în funcție de competență, mai au timp, până la sfârșitul anului, să respecte criteriile minime de clasificare.

Ministerul Sănătății informează, printr-un comunicat de presă, că termenul până la care cele 117 unități sanitare trebuie să își rezolve problemele s-a prelungit cu un an, până la 31 decembrie 2012. Hotărârea urmează să fie publicată și în Monitorul Oficial.

Astfel, spitalele clasificate în categorii cu plan de conformare mai au încă un an la dispoziție pentru asigurarea liniilor de gardă, dotarea cu aparatură medicală performantă sau reorganizarea activității cu asigurarea de servicii medicale și în alte domenii de specialitate.

Reamintim că, luna trecută, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța, printre puținele unități sanitare din țară clasificate în categoria I, susținea că spitalul a îndeplinit toate indicativele pentru a se conforma planului impus de Ministerul Sănătății.

Pe de altă parte, actul normativ aprobat de Ministerul Sănătății mai prevede modificarea criteriilor de clasificare în categoriile I și II a spitalelor clinice aflate în centrele universitare.

Prin urmare, în noua formă a documentului legislativ, aceste spitale nu sunt obligate să asigure structura și linia de gardă aferente pentru trei specialități, față de două specialități câte erau prevăzute în situația în care în aceeași localitate, pe o rază de cinci kilometri există o altă structură sanitară care poate asigura asistența medicală continuă.

Același act normativ pre-supune ca spitalul să organizeze activități de îndrumare și coordonare metodologică, în conformitate cu metodologia aprobată prin ordin al ministrului Sănătății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3435 secunde