Ciocolata neagră, indicată în alimentația copiilor!

3517
Ciocolata neagră, indicată în alimentația copiilor! - fondciocolata-1469964365.jpg

Articole de la același autor

Multă vreme, ciocolata a fost un aliment interzis, mai ales în ceea ce privește nutriția copiilor, din cauza efectelor negative pe care le are asupra dinților și asupra organismului în general. Recent însă, s-a descoperit că ciocolata neagră este benefică pentru cei mici, în cantități reduse, nu mai mult de trei pătrățele pe zi.

Mare atenție la concentrația de cacao din ciocolată, care, dacă este prea mare, îl poate suprastimula pe cel mic! Studiile recente au arătat faptul că ciocolata poate avea un efect benefic asupra sănătății, datorită compușilor biologici pe care îi conține. Este vorba de flavonoide, care se găsesc în compoziția a multiple plante și alimente și care au puternice proprietăți antioxidante. Cacaoa, cea care intră în compoziția ciocolatei, conține și ea flavonoide, care diminuează riscul apariției unor boli precum diabetul zaharat, cancerul și ulcerul, contribuind și la îmbunătățirea funcției creierului. Cea mai mare concentrație de flavonoide se găsește în ciocolata neagră care conține între 35% și 100% cacao.

Atunci când concentrația de cacao este maximă, înseamnă că aceasta este compusă din boabe de cacao prelucrate, fără grăsimi sau zahăr, iar acest lucru o face benefică pentru cei mici, în cantități reduse, dar nu obligatoriu, bineînțeles.

E-urile trebuie excluse!

Medicii specialiști pediatri din cadrul Centrului Medical Iowemed sfătuiesc părinții să nu mai refuze copiii care doresc să consume ciocolată neagră, singura condiție fiind ca aceștia să nu fie alergici la vreun ingredient din compoziție. Cu toate acestea, ciocolata neagră nu este recomandată copiilor sub 3 ani, care au sistemul digestiv foarte sensibil, iar ficatul și pancreasul nu sunt pe deplin formate. Ciocolata neagră este în schimb recomandată copiilor peste 3 ani, dar în cantități reduse, nu mai mult de 3 pătrățele de ciocolată pe zi. Ciocolata poate avea și efecte adverse, cum ar fi reacțiile de tip alergic, reacții psiho-somatice și tulburări digestive.

Drept pentru care, specialiștii Iowemed vă roagă să fiți atenți și la tipul de ciocolată pe care îl cumpărați, dar mai ales la ingredientele care sunt înscrise pe ambalaj.

"Efectuați mai întâi un test de intoleranță alimentară pentru cel mic, pentru a vă asigura că nu are alergie la nuci, alune sau stafide, de exemplu. Și cel mai important, verificați ca produsul respectiv să nu aibă E-uri sau ulei de palmier, foarte periculoase pentru cei mici", atenționează specialiștii Centrului medical Iowemed. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3628 secunde