Cine și de ce l-a demis pe doctorul Aurelian Ivașcu

2880
5
Cine și de ce l-a demis pe doctorul Aurelian Ivașcu - aurelianivascu7-1317151763.jpg

Managerul Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, dr. Aurelian Ivașcu, a fost demis, ieri, din funcție. Demiterea survine după ce, la sfârșitul lunii august, unitatea a fost controlată de o comisie a Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății, Ritli Ladislau, a semnat, la începutul acestei săptămâni, ordinul prin care l-a demis pe dr. Aurelian Ivașcu de la conducerea Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie (Efosan) Eforie Nord. Decizia este motivată de rezulta-tele controlului efectuat, în ultimele zile ale lui august, de o comisie trimisă de ministerul de resort, ca răspuns la o serie de reclamații privind activitatea medicului. În urma verificărilor, medicului i s-au imputat deficiențe în management.

"Cred că este un abuz din partea comisiei de control!"
Dr. Aurelian Ivașcu a declarat pentru "Cuget Liber" că reclamațiile care vizează activitatea sa sunt nejustificate, iar raportul încheiat de membrii comisiei de control poate fi catalogat "un abuz". "Am primit ordinul de demitere în această dimineață (n.r. ieri, 27 septembrie). Cred că a fost un abuz din partea celui care a semnat raportul și căruia ministrul i-a dat crezare. Activitatea mea în spital se încadrează în parametri corespunzători, iar indicatorii o demonstrează. Însă raportul de control îmi aduce niște acuzații nefondate", a afirmat doctorul.
În primul rând, specialistul a atras atenția asupra duratei controlului. "Se menționează că verificările au fost realizate în perioada 30 - 31 august. Inspectorii au fost în spital doar pe 30 august, jumătate de zi și s-au edificat asupra a ceea ce se întâmplă în această unitate", ne-a spus dr. Ivașcu.
Cât privește "deficiențele de management" depistate, acestea sunt: lipsa ghidurilor de diagnostic și tratament, neîntrunirea lunară a Consiliului medical, atribuirea unui teren din proprietatea spitalului pentru o bază sportivă. Medicul susține, însă, că poate demonta fiecare punct acuzator, cu acte.
"Se menționează că spitalul nu are ghiduri de diagnostic și tratament. Nu numai că avem ghiduri personalizate, dar o echipă de șase medici din cadrul spitalului a colaborat la realizarea ghidurilor la nivel național. Referitor la acuzațiile privind neîntrunirea Consiliului Medical, trebuie să subliniez că Legea 95/2006 stipulează componen-ța și atribuțiile acestui organism, dar nu și frecvența întrunirilor! Consiliul Medical, din care fac parte toți șefii de secții, s-a întrunit ori de câte ori a fost cazul", a declarat dr. Aurelian Ivașcu. În ceea ce privește acuzațiile că ar fi înstrăinat un teren amplasat în vecinătatea Ambulatoriului 1, specialistul a explicat: "Sunt acuzat că aș fi permis atribuirea unui teren pentru realizarea unei baze sportive, teren ce aparținea spitalului. De fapt, terenul cu pricina aparține primăriei".

Instanța își va spune cuvântul
În consecință, medicul este decis să se adreseze instanței de judecată. "Bineînțeles, voi contesta în instanță decizia de demitere și voi argumenta cu acte. Nu se poate spune că nu există ghiduri de diagnostic și tratament, când le-am pus pe masă, în fața lor. Apoi, toți indicatorii sunt buni. Eu mi-am văzut de treabă, am avansat foarte mult cu documentele pentru accesarea fondurilor europene pentru reabilitarea spitalului, am realizat cadastrul pentru părțile cuprinse în proiect. În plus, am obținut încadrarea spitalului în categoria de competențe II M, o categorie fruntașă", a argumentat specialistul.

Se apropie desființarea spitalului?
Odată cu ordinul de demitere, Ministerul Sănătății a transmis și un ordin prin care în funcția de manager este numită, interimar, Elena Mărgărit.
Reamintim că Spitalul de Recuperare se numără printre unitățile ce urmează să fie comasate cu alte instituții. Astfel, spitalul din Eforie Nord urmează să devină secție exterioară a Institului de Balneoclimatologie București. De altfel, voci din sistemul sanitar constănțean susțin că măsura demiterii ar fi, de fapt, premergătoare hotărârii de desființare a spitalului.

Comentează știrea

c. neagoe
28 septembrie 2011
???

Cred ca demiterea , reprezinta o greseala a domnului ministru , manipulat in acest caz .

Dinca
28 septembrie 2011
Diversiune

Nu-i mai plangeti de mila lui Ivascu. Tot ce spune este diversiune, menita sa-l abeasca. In realitate a fost demis pentru management defectuos, folosirea ineficienta a resurselor umane si contracte paguboase cu Casa de Asigurari de sanatate, contracte care au dus la trimiterea acasa a sute de pacienti cu acte in regula, pacienti care trebuiau sa beneficieze de tratament. Pana acum are doar 24 de reclamatii de la pacienti depuse la minister. Si multe altele din alte parti.Ministerul nu a gresit.

un angajat al casj constanta
28 septembrie 2011
dinca, esti un jegos, mirosi a unul dintre reclamagii de profesie....

DAtorita conditiilor economice, contractele cu casj au fost limitate . DE exemplu, i+am acordat Doctorului Spitalului Eforie 45.000 lei pe lunile iunie-iulie si august. Datorita profesionalismului lucratorilor,minus al lui georgescu, despre care si ghizii ONT ne-au spus ca doctor e mult spus pentru acest individ, adresabilitatea a fost mare, plafonul expirandu-se in cateva zile!!! Neica nimenea de dinca, poate ar fi adus mai multi bani la spital, dar asta este situatia economica a tarii!!! dinca, sa spui ca a trimis pacientii acasa e prea mult, tu ai oglinda acasa? Tu cum te suporti? Esti un jegos ordinar, daca afirmi ca a trimis cu de la sine putere pacientii acasa! Nu a dat angajati afara, ne jignesti pe toti din casj cu afirmatiile tale! Apropos, stii cati bani a avut buget in 2010? Dar in 2011? Stii cati bani au fost alocati pt spitale la cjas pe 2010? DAr pe 2011?? Esti un jegos ordinar, si daca mai vorbesti uratde el, o sa luati sperante la rectificarea care se apropie...bibicule...vedeti ca Eforia a avut cel mai mic procent de diminuare a contractului...porcule!

Alias
28 septembrie 2011
Cara-te dinca

Mai Dinca daca nu stii taci esti asa unul din aia care reclamau intr-una la Bucuresti ca veneai pe la 10 la munca si plecai pe la 2 si in rest nu te interesa? Ivascu asta s-a implicat mai mult ca oricine...dar va veni inapoi ca dureaza putin la instanta

john
29 septembrie 2011
pariu

nu o sa mai vina dl.manager inapoi...ar face o mare gresala, sa incerce sa munceasca cinstit ,sa isi faca meseria de medic,daca mai poate, desigur...! Legat de furturi avem si noi dosare,doar nu am fost numiti de minister sa ascultam ce spun unii sau altii... stim de achizitii ,de licitatii, lucrari supradimensionate financiar,contracte cu diverse firme unde dupa cercetarile noastre se duc banii publici , etc...sa punem pariu ca dl.manager este macar acum destept nu numai fin !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1862 secunde