Cimbrul ajută la tratarea durerilor din gât şi a colicilor

Joi, 16 Septembrie 2021, 17:41
106
De cele mai multe ori, condimentele precum usturoiul şi curcuma sunt mai bine cunoscute pentru efectele lor medicinale, decât altele, cum ar fi cimbrul, de exemplu. Această plantă culinară populară este consumată, de obicei, pentru a trata bronşita, tuse convulsivă, durerile în gât, colicii, infecţiile cu viermi paraziţi şi tulburările pielii. În plus, are capacitatea de a trata cele mai frecvente probleme stomacale, durerea de stomac (gastrita), diareea şi infecţiile cu viermi paraziţi. La copii, planta poate fi utilizată pentru a gestiona udarea şi dispraxia, o tulburare de mişcare. Cimbrul poate fi, de asemenea, aplicat local pentru a trata răguşeala, amigdalele umflate, durerea gurii şi respiraţia urât mirositoare.

Proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice sunt utilizate chiar şi pentru combaterea infecţiilor orale şi durerilor de urechi. Cimbrul conţine, de asemenea, acid ursolic, care măreşte masa musculară scheletică şi grăsimea bună, reducând în acelaşi timp obezitatea indusă de dietă, îmbunătăţind intoleranţa la glucoză.

Un alt compus puternic, acidul rosmarinic, are beneficii antiinflamatorii care pot reduce simptomele artritei şi bolile inflamatorii precum lupusul.

Când este luat în mod regulat, ceaiul de cimbru poate ajuta la combaterea sindromului oboselii cronice, fibromialgiei, tiroiditei hashimoto, vertijului, tinitusului. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2115 secunde