Chimioterapia, mai puțin eficientă în tratarea bolnavilor de cancer

530
Chimioterapia, mai puțin eficientă în tratarea bolnavilor de cancer - cancer20-1344249141.jpg
Persoanele care suferă diferite tipuri de cancer și sunt tratați prin chimioterapie dezvoltă rezistență la acest tratament. Chimioterapia face ca pacienții să fie mai rezistenți, ceea ce diminuează eficiența tratării cancerului, avertizează revista științifică britanică Nature Medicine, citată de Agerpres.ro.


Un studiu realizat de cercetători americani de la Centrul pentru investigarea cancerului Fred Hutchinson din Seattle arată că celulele sănătoase care înconjoară o tumoare cancerigenă generează o proteină care explică de ce anumiți pacienți dezvoltă rezistență la chimioterapie. 


Potrivit analizei, nouă din zece persoane care au o tumoare solidă ajunsă în faza de metastază, precum cea mamară, de prostată, plămân sau colon, devin rezistente la tratamentul prin chimioterapie, care de obicei se administrează pentru perioade limitate din cauza riscului de intoxicare a organismului. În perioada de repaus, celulele tumorale se recuperează și devin rezistente la tratament.

"Tratamentele împotriva cancerului devin din ce în ce mai particularizate. Descoperirea noastră arată că micromediul care înconjoară tumora poate avea și el un rol în succesul sau eșecul acestor terapii", explică autorul principal al studiului, Peter Nelson. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Sănătate : De ce ne îmbolnăvesc razele soarelui
Pagina a fost generata in 1.5444 secunde