Centrul de Transfuzii a intrat în criză. Constănțeni, donați sânge!

130
Centrul de Transfuzii a intrat în criză. Constănțeni, donați sânge! - apelsange2-1525853921.jpg

Articole de la același autor

Cadrele medicale ale Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Constanța sunt disperate. Stocurile de sânge s-a redus cu peste 50% în ultima perioadă, iar pentru a putea asigura necesarul sanguin în unitățile sanitare este nevoie de cel puțin 60-80 de donatori zilnic. 


"Vă rugăm insistent să donați sânge, indiferent de grupa sanguină pe care o aveți! Facem acest apel către dumneavoastră, întrucât ne confruntăm cu o mare criză de donatori de sânge! Pacienții din spitale au nevoie de înțelegerea și sprijinul dumneavoastră, așa că, pentru a le putea asigura tratamentul transfuzional, rugăm insistent persoanele care au mai donat să revină, iar pe cei care nu au mai făcut acest gest, să devină donatori de sânge cât mai curând", este mesajul directorului CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă. 


Aceasta a precizat că cele mai multe solicitări sunt pentru grupa Rh negativ, în special 0 negativ. 


Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. În schimb, persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă și neurologice. 


Cei care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență pentru elevi, studenți și militari. În plus, tuturor li se decontează cheltuielile de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. 


Cei interesați să doneze sânge o pot face, de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7688 secunde