Centrul de recuperare medicală „Fizioclinic” vă scapă de durere

2301

Articole de la același autor

Aveți nevoie de recuperare medicală sau de terapii de relaxare, hidroterapie, întreținere corporală ori reechilibrare? Centrul de recuperare medicală „Fizioclinic” din Constanța vă poate ajuta. În plus, tot aici aveți posibilitatea de a beneficia de consultații de specialitate, reumatologie, cardiologie, pediatrie, nutriție, ortopedie adulți și copii, neurologie adulți și copii.

Într-un sediu modern, cu cadre medicale extrem de bine pregătite și aparatură de ultimă generație, Centrul de recuperare medicală „Fizioclinic”, cu sediul în bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, nr. 66, bloc LE 9, parter, vă oferă toate aceste servicii, de luni până vineri, de la ora 8.00 la 20.00. Pentru orice fel de informaţii, dar şi programări, puteţi suna la numerele de telefon 0241.665.665 şi 0735.600.500.



În acest spaţiu, recuperarea dumneavoastră va fi rapidă şi de lungă durată. La ce ne referim când spunem recuperare? Medicul coordonator al centrului, conf. dr. Mădălina Iliescu ne-a declarat că recuperarea este o specialitate clinico-terapeutică ce presupune abord interdisciplinar, cu specialități precum ortopedia-traumatologia, neurologia, neurochirurgia, reumatologia, pediatria, geriatria, cardiologia și chirurgia cardiovasculară, pneumologia etc. Această recuperare are drept scop menținerea sau întreținerea (scop profilactic) nivelului funcțional actual, recâștigarea capacității funcționale pierdute sau instalate ca urmare a bolii sau a unui traumatism, disfuncționalitate care poate merge de la incapacitate, infirmitate, până la handicap, scăderea gradului de dependență sau creșterea gradului de independență funcțională personală.



Tocmai de aceea, în unele situații, oamenii necesită urmarea unor programe complexe de recuperare medicală, adecvate diferitelor tipuri de patologie, individualizate, adaptate restartului funcțional și nivelului de așteptare a bolnavului.

Foarte importante sunt consultaţiile de reumatologie și recuperare reumatologică, iar persoanele vârstnice sunt cele mai vizate, dar nu numai ele se pot adresa centrului. La ora actuală, afecțiunile reumatice degenerative reprezintă o problemă de sănătate publică, la nivel mondial. Din păcate, tot mai mulți oameni suferă de patologii din această categorie și solicită terapii specifice antialgice și antiinflamatorii, alături de terapii fizicalkinetice.



Problemele reumatologice îşi găsesc rezolvare prin diferite proceduri medicale

Pentru a veni în sprijinul lor, „Fizioclinic” le oferă consultații de specialitate în reumatologie, inițiere terapii biologice, monitorizare tratament medicamentos și tratament funcțional de recuperare specific. Afecţiunile pentru care se recomandă procedurile amintite sunt artrozele vertebrale, coxartrozele, gonartrozele, periartritele scapulohumerale şi reumatismele inflamatorii. Pe lângă recuperarea la care am făcut referire, uneori, se recomandă fizioterapia, procedurile fiind realizate în scop terapeutic/curativ și de recuperare medicală/funcțională și reinserție socio-profesională și familială. Altfel spus, fizioterapia reprezintă aplicarea în scop terapeutic a diverșilor agenți fizici, incluzând terapii electrice, terapii magnetice, laserterapia, terapii cu ultrasunete, terapii TECAR (radiofrecvență), terapii cu șocuri extracorporale și multe altele. Desigur, sunt persoane care pot fi interesate de compartimentul spa, unde pacienții beneficiază de masaje medicale de întreținere, masaj subacval, masaje de drenaj limfatic, masaje anticelulitice, tehnici de detoxifiere și termoterapie.



Acestora li se adaugă terapiile de relaxare, hidroterapie, întreținere corporală și reechilibrare, incluzând diverse masoterapii sau tehnici asociate. De asemenea, la „Fizioclinic” se poate opta, în funcţie de recomandările medicului, de şedinţe de kinetoterapie, individuală și de grup, pentru diferite afecțiuni. În plus, constănţenii pot face gimnastică medicală corectivă și de întreținere, iar sportivii pot beneficia de pregătire, la fel ca şi gravidele, de gimnastică specială, în cazul lor. Totodată, centrul medical are posibilitatea de a vă ajuta cu şedinţe de kinetoterapie respiratorie, kinetoterapie pentru reeducare neuropsihomotrică şi kinetoterapie pentru coordonare și echilibru.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2493 secunde