Celibatarii și nefericiții în căsnicie fac mai ușor atac cerebral

447
Celibatarii și nefericiții în căsnicie fac mai ușor atac cerebral - 57b589294127a7b1fa37d365f7de2a81.jpg
Căsătoriile fericite reduc riscul de declanșare a atacurilor cerebrale în cazul bărbaților, potrivit unui studiu prezentat cu ocazia conferinței internaționale organizate recent de American Stroke Association, informează bbc.co.uk. Acest studiu, realizat pe un eșantion de 10.000 de bărbați israelieni, a relevat faptul că bărbații celibatari și cei nefericiți în căsnicie se confruntă cu riscuri mult mai mari de a suferi atacuri cerebrale fatale, comparativ cu bărbații fericiți în căsnicie.
Potrivit autorilor acestui studiu, care demonstrează puterea benefică a relațiilor fericite, stilul de viață sănătos reprezintă cea mai bună metodă pentru a evita declanșarea atacurilor cerebrale.
Coordonat de Uri Goldbourt, de la Universitatea din Tel Aviv (Israel), studiul a avut la bază chestionarele completate la începutul anilor 1960 de militarii și angajații israelieni din sectorul public. Participanții la acest studiu, care aveau o vârstă medie de 49 de ani, au fost rugați să noteze succesul propriilor lor căsnicii, pe o scală ce măsoară nivelul de satisfacție. Cercetătorii au ținut evidența voluntarilor care au decedat din cauza atacurilor cerebrale în următorii 34 de ani și au studiat apoi răspunsurile acestora din chestionarele completate. După luarea în calcul a factorilor socio-economici și a principalilor factori care cauzează atacurile cerebrale - hipertensiune și fumat - cercetătorii au ajuns la concluzia că există o legătură între atacurile cerebrale fatale și căsnicie.
Bărbații celibatari se confruntă cu un risc de atac cerebral fatal cu 64% mai mare decât bărbații căsătoriți. Însă, după ce au înaintat și mai mult în analiza datelor, autorii studiului au descoperit că și calitatea mariajului era deosebit de importantă.
Bărbații nefericiți în mariaj se confruntă și ei cu un risc de atac cerebral fatal cu 64% mai mare comparativ cu bărbații fericiți în căsnicie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8494 secunde