Cele mai periculoase ingrediente din cosmetice

216
Cele mai periculoase ingrediente din cosmetice - 725124625c74ed2702c448c169c723c7.jpg
Specialiștii spun despre fondul de ten și pudră că au în componență substanțe chimice pentru a conferi culoare și consistență specifică cu acțiune posibil alergenă.
Nici cremele autobronzante nu sunt foarte sigure. Medicii spun că nu sunt dăunătoare, însă atențio-nează că nu ne protejează de radiațiile ultraviolete. Substanța chimică în procesul de autobronzare este dihidroxiacetona, un carbo-hidrat fără elemente toxice, care interacționează cu proteinele prezente în epiderm și conferă tegumentului culoarea dorită. Nu se pune problema ca autobronzantele cumpărate din farmacii să fie dăunătoare, însă trebuie ținut cont de faptul că ele nu conțin un factor de protecție solară.
Deși la prima vedere par inofensive, și cremele din plante trebuie evitate de anumite categorii de persoane. Dermatologii subliniază că bebelușii, copiii mici și bătrânii sunt predispuși reacțiilor alergice tegumentare, motiv pentru care ei ar trebui să evite cremele cu extracte din plante.
După ce reclamele ne-au promis că săpunul antibacterian împiedică dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii, studii întreprinse în SUA au stabilit că produsul nu este chiar atât de eficient. Dermatologii au arătat că în cazul întrebuințării frecvente a triclosanului, unul dintre ingredientele din săpun, bacteriile devin rezistente la substanță și nu mai reacționează. Astfel, săpunul își pierde proprietățile antibacteriene și distruge, în același timp, flora saprofită, cea care ne protejează de boli. Medicii mai spun că același efect îl au și șervețelele cu alcool sau spirt.
Nici oja sau lacul de unghii nu sunt întotdeauna lipsite de riscuri. Toluenul și formaldehida, substanțe care se regăsesc adesea în compoziția produselor, pot produce reacții alergice tegumentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Iunie 2009
Stire din Sănătate : Flotările fac sânii frumoși
Pagina a fost generata in 1.7244 secunde