Cei mai periculoși aditivi pentru corp și în ce alimente se găsesc!

149
Cei mai periculoși aditivi pentru corp și în ce alimente se găsesc! - aditivi-1422961131.jpg

Articole de la același autor

Cu denumirea completă de butylhydroquinone tertiar, această substanță este un derivat al butanului. Rolul ei ste de a păstra proaspete, pentru o durată cât mai îndelungată, alimentele. Se găsește în special în chipsuri, mâncarea de tip fast-food sau semi-preparată, dar și în covrigei și biscuiți. Dacă este consumat în doze mici nu este periculos, însă în exces duce la delir, senzație de sufocare, probleme de vedere și o stare de neliniște.

Poate apărea pe eticheta produselor cu denumirea de glycerol triacetate și este folosit pentru a da alimentelor acea compoziție moale pe care o au gumele și unele jeleuri. Este folosită și în prăjituri pentru a fi mai moi și a preveni uscarea blaturilor. Se mai găsește și în produsele de machiaj, parfumuri și țigări, scrie realitatea.net. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5224 secunde