Ceaiul de mușețel previne complicațiile diabetului

1008

Articole recomandate

Potrivit ultimelor cercetări realizate în Japonia și Marea Britanie, consumul zilnic de ceai de mușețel împiedică apariția complicațiilor asociate diabetului de tip 2.
Pierderea vederii, distrugerea celulelor nervoase și problemele întâmpinate la nivelul rinichilor sunt câteva dintre complicațiile importante cu care se confruntă diabeticii. Cercetătorii au pornit de la premisa că mușețelul a fost folosit cu succes în medicină pentru a trata o varietate de afecțiuni, precum stresul, răcelile sau crampele menstruale, însă nu s-au efectuat experimentele necesare pentru a demonstra efectele benefice pe care le poate aduce diabeticilor.
Pentru a verifica efectele mușețelului, specialiștii din Japonia au efectuat un experiment pe șoareci care aveau diabet. Timp de 21 de zile, șoarecii au fost hrăniți cu extract de mușețel și s-au observat scăderea nivelului zahărului din sânge și astfel, prevenirea complicațiilor dia-betului.
Studiul ar putea constitui un punct de plecare pentru desco-perirea unui nou medicament pentru diabetul zaharat de tip 2.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8349 secunde