Ceaiul de coada-racului reduce durerile de stomac

1886
Coada-racului sau iarba-gâștelor este o plantă care preferă solurile umede, crescând pe lângă râuri, lacuri și în poieni umede. Această plantă este bogată în substanțe amare precum și în tanin. Una dintre cele mai importante proprietăți a ceaiului de coada-racului este efectul antidiareic, dar și acela astringent.
Ceaiul este recomandat, în mod special, persoanelor care suferă de afecțiuni digestive. Prin efectul calmant, ceaiul de coada-racului va reduce durerile de stomac. O altă proprietate ar fi aceea că, prin efectul hemostatic, reglează menstruațiile abundente și atenuează durerile abdominale. Pentru vindecarea artritelor și pentru eliminarea calculilor renali se va consuma pe o perioadă mai lungă acest ceai.
Pentru preparare este nevoie de frunzele acestei plante cu toate că de multe ori se folosesc și rădăcinile. Ca proporții de preparare se recomandă folosirea a două lingurițe de frunze mărunțite la 500 ml apă. Se poate obține ceaiul atât prin infuzie cât și prin decoct. Cele două căni de ceai se vor consuma pe parcursul întregii zile. Va trebui să faceți un efort la început până vă veți obișnui cu gustul amar al ceaiului.
De asemenea, se pot aplica comprese îmbibate cu ceai, în cazul unor ulcerații ale pielii sau în inflamații ale gingiilor. Pe lângă proprietățile antihemoragice și antiseptice, ceaiul de coada-racului are și acțiune puternic sedativă, calmându-vă durerile de orice natură.

Coada-racului sau iarba-gâștelor este o plantă care preferă solurile umede, crescând pe lângă râuri, lacuri și în poieni umede. Această plantă este bogată în substanțe amare precum și în tanin. Una dintre cele mai importante proprietăți a ceaiului de coada-racului este efectul antidiareic, dar și acela astringent.
Ceaiul este recomandat, în mod special, persoanelor care suferă de afecțiuni digestive. Prin efectul calmant, ceaiul de coada-racului va reduce durerile de stomac. O altă proprietate ar fi aceea că, prin efectul hemostatic, reglează menstruațiile abundente și atenuează durerile abdominale. Pentru vindecarea artritelor și pentru eliminarea calculilor renali se va consuma pe o perioadă mai lungă acest ceai.
Pentru preparare este nevoie de frunzele acestei plante cu toate că de multe ori se folosesc și rădăcinile. Ca proporții de preparare se recomandă folosirea a două lingurițe de frunze mărunțite la 500 ml apă. Se poate obține ceaiul atât prin infuzie cât și prin decoct. Cele două căni de ceai se vor consuma pe parcursul întregii zile. Va trebui să faceți un efort la început până vă veți obișnui cu gustul amar al ceaiului.
De asemenea, se pot aplica comprese îmbibate cu ceai, în cazul unor ulcerații ale pielii sau în inflamații ale gingiilor. Pe lângă proprietățile antihemoragice și antiseptice, ceaiul de coada-racului are și acțiune puternic sedativă, calmându-vă durerile de orice natură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2681 secunde