Ce trebuie să mănânce proaspetele mămici

109
Ce trebuie să mănânce proaspetele mămici - alimentatie2-1533198662.jpg

Articole de la același autor

Fiecare mămică știe că atunci când aduce pe lume un bebeluș, toată atenția ei se îndreaptă spre acel ghemotoc de om. În plus, această perioadă este foarte solicitantă pentru mamă. Tocmai de aceea, ea trebuie să se asigure că toate nevoile ei nutriționale sunt îndeplinite. Specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie "Euromaterna" le recomandă reprezentantelor sexului frumos să consume cât mai multe lichide. 


"Hidratarea este foarte importantă, mai ales pentru mămicile care alăptează (deshidratarea poate afecta producția de lapte matern). Ca urmare, încercați să măriți cantitatea de apă la aproximativ 2-3 l/zi. De asemenea, este nevoie de cât mai multe proteine, întrucât necesarul crește atunci când sunteți gravide sau alăptați. Acestea sunt esențiale în creșterea și dezvoltarea bebelușului. Câteva alegeri sănătoase ar fi: nucile, semințele, legumele, peștele, ouăle, carnea de pasăre, carnea roșie, iaurtul și avocado", au precizat medicii.


În același timp, ei le sfătuiesc pe mămici să reducă pe cât posibil consumul de cafeină. De ce? Pentru că, optând pentru băuturile cu cofeină în perioada de alăptare, riscați ca bebelușii să devină nu doar nervoși, dar pot avea probleme cu somnul. 
Totodată, evitați alimentele care pot provoca disconfort bebelușului, cum ar fi lactatele (dacă cel mic are intoleranță la lactoză), legumele crucifere (varză, conopidă, broccoli și varză de Bruxelles), lintea sau condimentele iuți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0503 secunde