Ce teste trebuie să facă înainte de naștere viitoarele mămici

138
Ce teste trebuie să facă înainte de naștere viitoarele mămici - testeprenatale2-1533629728.jpg

Articole de la același autor

Fiecare viitoare mămică nu își dorește altceva decât să aducă pe lume un copil sănătos. Tocmai de aceea, riscul apariției anomaliilor congenitale poate fi depistat în sarcină, prin proceduri efectuate în cadrul Departamentului de Medicină Materno-Fetală, de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie "Euromaterna". 


"Testele prenatale noninvazive reprezintă kituri care, prin analiza unei probe de sânge de la mamă, permit identificarea unor anomalii cromozomiale precum: trisomiile 21, 18, 13, anomalii ale cromozomilor sexuali (x și y) etc. Discutați cu specialistul în Medicină Materno-Fetală! Acesta îți va spune care sunt investigațiile recomandate pentru tine!", au precizat medicii.


Așadar, femeile trebuie să știe că aceste teste prenatale sunt una dintre multele metode prin care medicul poate verifica starea dumneavoastră de sănătate și a fătului. Spre exemplu, la prima vizită prenatală, medicul vă va face un examen amănunțit, inclusiv o consultație pelvină. Apoi, urmează testul Papanicolau, pentru a verifica existența oricăror celule anormale, inclusiv cele ale cancerului cervical. Această investigație poate indica și dacă aveți chlamydia sau gonoree.


Mai departe, specialistul vă va recomanda teste de rutină ale sângelui, pentru a identifica grupa de sânge și Rh-ul, dar și pentru a verifica dacă aveți anemie. De asemenea, vi se va solicita să faceți teste de sifilis, hepatita B, de imunitate la rubeolă și de HIV. 


În afara probelor de sânge, este nevoie de analize de urină pentru a testa existența infecțiilor tractului urinar și alte probleme medicale. În plus, dacă aveți peste 35 de ani la naștere sau aveți un risc crescut din alte puncte de vedere de a avea un copil cu probleme genetice, puteți opta pentru un CVS (Testul de vilus corionic), un test de diagnostic prenatal efectuat între zece și 13 săptămâni de sarcină. Majoritatea medicilor recomandă, de obicei, o ecografie între săptămânile 16 și 20 pentru a verifica dacă există eventuale anomalii fizice și a verifica din nou data probabilă a nașterii.


Totodată, este posibil să vi se recomande un screening de markeri multipli sau așa-zisul Triplul Test, care vă poate oferi informații despre riscul ca bebelușul să aibă anumite probleme cromozomiale sau alte malformații congenitale. În cazul femeilor cu vârsta de peste 35 de ani, medicul vă mai poate recomanda o amniocenteză, un test care poate diagnostica anomaliile cromozomiale și multe alte tipuri de probleme genetice. Spre finalul sarcinii, în timpul vizitelor prenatale din trimestrul al treilea, medicul va cere o analiză de urină la fiecare vizită, pentru a verifica existența unor eventuale semne de preeclampsie, infecții ale tractului urinar sau alte boli.


După aceea, între săptămâna 35 și 37 de sarcină veți face un test numit Streptococ beta-hemolitic grup B. Dacă testul este pozitiv, vi se vor administra antibiotice în timpul travaliului pentru a evita transmiterea la bebeluș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : De ce ar trebui să renunțați la fumat
Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : Atenție la bolile infecțioase!
Pagina a fost generata in 1.0312 secunde