Ce spun specialiștii - Cu ce apă este mai bine să vă spălaţi pe faţă? Caldă sau rece?

2380
Ce spun specialiștii - Cu ce apă este mai bine să vă spălaţi pe faţă? Caldă sau rece? - apa-1622370192.jpg

Articole de la același autor

Unii oameni obişnuiesc să se spele pe faţă, dimineaţa, cu apă rece, alţii cu caldă, dar puţini şi-au pus întrebarea ce temperatură ar trebui să aibă apa ori dacă are vreo importanţă acest lucru pentru sănătatea tenului. Iată că şi în acest caz trebuie să existe un echilibru, iar apa folosită în clătirea feţei ar trebui să fie potrivită ca şi temperatură, nici prea rece, nici fierbinte.

Specialiştii susţin că jetul de apă fierbinte conduce la îndepărtarea stratului hidrolipidic protector al pielii, astfel pielea se va usca foarte tare, iar deshidratarea excesivă duce la apariţia ridurilor fine, mai repede decât dacă folosiţi apa călduţă.

Pe de altă parte, apa rece, chiar dacă oferă o senzaţie de răcorire instantă şi vă înviorează mai repede, este la fel de nocivă la nivelul pielii, conducând la apariţia coşurilor şi a punctelor negre, mai ales dacă tenul este sensibil şi are tendinţe de îngrăşare. Prin clătirea cu apă rece, sebumul din timpul nopţii nu este înlăturat, ci rămâne pe suprafaţa pielii iar porii se încarcă şi se blochează. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0952 secunde