Ce soluții avem pentru tratarea ulcerului

648
Ce soluții avem pentru tratarea ulcerului - gastromond-1379349973.jpg

Articole de la același autor

Durerea de stomac, însoțită de arsuri și greață este primul și cel mai "păcătos" simptom pe care bolnavii de ulcer îl resimt după fiecare înghițitură. O cauză extrem de des întâlnită, dar neglijată de aceștia este infecția cu o bacterie care distruge ușor, ușor mucoasa gastrică. Medicii spun că ea poate fi depistată printr-un simplu test și tratată, pentru ca suferința să dispară.

Fără tratament, se ajunge la complicații

Medicii spun că mulți dintre pacienți fac greșeala de a se trata de stomac cu așa-zisele "leacuri băbești", preparate în cele mai multe dintre cazuri din plante sau tot felul de alimente făcute în casă, în schimbul unei consultații medicale prin care specialistul poate depista cauza îmbolnăvirii și pentru a iniția tratamentul corect. Ei spun că, deși pare banală, durerea de stomac ce persistă mai mult de câteva zile, poate semnala, de exemplu, infecția cu bacteria helicobacter pylori.

"Helicobacter pylori este o bacterie Gram negativ, spiralată, flagelată care se localizează în mucoasa gastrică.

Infecția cauzată de H.pylori apare ca urmare a colonizării bacteriene a stomacului și porțiunii inițiale a duodenului, fiind o cauză majoră de gastrită cronică, ulcer gastric, duodenal sau chiar cancer gastric.

La marea majoritate a pacienților infectați cu H.pylori nu apar semne sau simptome de boală. În unele cazuri se însoțește de manifestări clinice de tip dispeptic cu: disconfort abdominal, greață, arsuri, regurgitații, sau senzație de plenitudine după mese", explică dr. Luana Alexandrescu, medic primar gastroenterologie/ medici-nă internă din cadrul Centrului medical GASTROMOND Constanța.

Ce teste stabilesc diagnosticul

Pentru stabilirea diagnosticului de infecție cu H.Pylori sunt nece-sare investigații precum:

- analize de sânge - depistare H.pylori - Anticorpi IgG

- testul respirator cu uree

- analiza materiilor fecale - Antigen H.pylori din materiile fecale

- endoscopia digestivă superioară cu recoltarea unor mostre de țesut (biopsii ale mucoasei) ce vor fi analizate ulterior pentru decelarea H.pylori.

Tratamentul infecției cu H.pylori constă în administrarea unor combinații de antibiotice care să distrugă bacteria, eradicând astfel infecția, în asociere cu medicamente care suprimă sau reduc secreția de acid eliberată la nivelul tractului digestiv.

"Testarea post-terapeutică în vederea confirmării eradicării H.pylori este necesară la câteva săptămâni după tratament.

Prevenirea complicațiilor infecției cu H.pylori implică în primul rând testarea preventivă pentru H.pylori, chiar și în absența simptomatologiei, înlăturând astfel riscul dezvoltării unor complicații severe ale infecției cu această bacterie cum ar fi cancerul gastric", susține dr. Mihaela Weis, medic specialist medicină internă din cadrul centrului medical.

Analize doar cu trimitere de la medicul de familie

În cadrul Centrului Medical GASTROMOND se pot realiza în prezent 3 din cele 4 investigații pentru depistarea H.pylori, GRATUIT doar pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Totodată, centrul medical GASTROMOND oferă și consultații gratuite de gastroenterologie și medicină internă, dar și ecografie abdominală, electrocar-diogramă și eliberarea de rețete medicale doar pe baza biletului

de trimitere eliberat de către medicul de familie sau medicul specialist. Pentru mai multe programări aveți la dispoziție numerele de telefon: 0770.255.914 și 0341.462.767.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Cum debutează ulcerul
Pagina a fost generata in 0.4402 secunde