Ce simptome are cea mai contagioasă boală a copilăriei

254
Ce simptome are cea mai contagioasă boală a copilăriei - cesimptome-1435327969.jpg

Articole recomandate

Apărut cu precădere în copilărie, oreionul este o infecție virală ușoară. Primul semn de boală este tumefierea de pe o parte sau alta a feței copilului, deasupra unghiului mandibulei. Odată ce copilul a făcut boala, acesta nu se va mai îmbolnăvi niciodată pe parcursul vieții, pentru că va avea imunitatea dezvoltată.

"Atenție! Oreionul este moderat contagios, în sensul că există un risc redus ca alți membri ai familiei să se îmbolnăvească în același timp. Deși este, de regulă, o boală a copilăriei, adolescenții și adulții pot, de asemenea, să contracteze oreion.

În ceea ce privește simptomele oreionului, acestea sunt: glande salivare tumefiate, inflamate, localizate sub unghiul mandibulei, pe una sau ambele părți ale feței, febră și stare de oboseală accentuată, în unele cazuri, tumefierea glandelor salivare de sub limbă, în special la adolescenți și adulți, inflamație secundară a testiculelor, care este vizibilă, sau a ovarelor ori a pancreasului, care este resimțită ca durere abdominală.

De reținut! Oreionul este produs de un virus și se transmite prin aer, în picături de strănut, tuse ori prin contact direct. Perioada de incubație - când virusul se înmulțește în corp și persoana nu este contagioasă - este de 16 - 18 zile de la expunere. O persoană este contagioasă cu două zile înainte de apariția simptomelor și timp de nouă zile în timpul prezenței simptomelor", a explicat dr. Anca Sima, medic pediatru, Clinica HOMEOMED.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Medicul de gardă. Oreionul recidivează?
Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : De câte ori poți face oreion
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum știi că ai făcut oreion
Marţi, 09 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cât de contagios este oreionul
Pagina a fost generata in 1.7175 secunde