Ce simptom banal poate duce la insuficiență renală

399

Articole de la același autor

Una dintre cele mai răspândite afecțiuni, cu precădere în rândul femeilor, poate duce la afectarea gravă a rinichilor, în cazul în care bolnava nu se tratează la timp. Infecțiile urinare se produc pe fondul unui organism slăbit, "atacat" de bacterii virulente, dificil de controlat. 


Deși multe femei consideră că urinarea frecventă nu este decât semnul unei banale "răceli", medicii atrag atenția asupra faptului că acesta este simptomul unei boli mult mai complexe și mai pline de riscuri: infecția urinară. "Diagnosticată mai ales în rândul femeilor, infecția urinară poate genera o serie de complicații la nivelul rinichilor, de la calculi renali, la insuficiență renală. Așadar, urinarea anormal de frecventă, asociată cu o senzație dureroasă, cu usturime, cu sânge în urină, febră și urât mirositoare relevă o infecție urinară. În 80% din cazuri, bacteria implicată este Escherichia coli (E. coli), microb care se află în mod normal la nivelul colonului și anusului. Diagnosticarea se face de către medicul urolog, iar tratamentul infecției urinare este unul antibiotic, acesta fiind prescris de către medic ținând cont de rezultatul antibiogramei și de starea generală de sănătate a pacientului. În general, simptomele cedează prompt la tratamentul corect, dar, în ciuda acestui fapt, trebuie respectată cu strictețe durata de tratament indicată de medic, durată care poate varia de la 5 până la 10 zile în cazul infecțiilor repetate sau complicate", a precizat dr. Azis Olgun, medic specialist urolog în cadrul ON Clinic Constanța. 


Boala nu-i ocolește nici pe bărbați 
Deși cele mai frecvente sunt îmbolnăvirile la femei, afecțiunea nu ocolește nici bărbații, urinarea frecventă fiind unul dintre simptomele prostatei. În acest caz, nu sunt recomandate antiinflamatoarele, susține medicul, care pot reduce simptomele, dar care nu tratează boala în sine. "Desigur că și bărbații pot avea probleme în acest sens. Ei sunt vizați în ceea ce privește prostata, motiv pentru care un consult anual este recomandat pentru diagnosticarea tim-purie", mai spune medicul. 


Cum se previne afecțiunea 
Ca în cazul oricărei afecțiuni, există și o serie de măsuri care pot preveni îmbolnăvirea. În cazul infecțiilor urinare, medicul face următoarele recomandări: "Consumați o cantitate adecvată de lichide în fiecare zi, urinați după fiecare contact sexual, acordați o atenție deosebită igienei zonei genitale, evitați produsele cosmetice care conțin substanțe alergenice și parfum și evitați lenjeria din materiale sintetice, care păstrează mi-crobii și bacteriile ce pot ajunge în regiunea uretrală". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cauze de infertilitate la bărbați
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cum se realizează cura de detoxifiere
Pagina a fost generata in 0.6923 secunde