Ce schimbări vor avea loc în Sănătate

218
Ce schimbări vor avea loc în Sănătate - medicdefamilie2-1363991012.jpg
Reprezentanții Colegiului Medicilor s-au așezat la masa de discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății pentru a discuta cele mai noi decizii în ceea ce privește sistemul sanitar. Pe lista subiectelor abordate au fost atât creșterea actului medical, cât și regândirea programelor de sănătate în beneficiul pacienților. Instituția care va coordona toate programele de sănătate se află în subordinea Ministerului Sănătății și va avea rolul de a monitoriza desfășurarea fiecărui program în parte. 

Atât reprezentanții Colegiului Medicilor din România, cât și ai asociațiilor de pacienți au precizat că își doresc o reformă reală, constructivă și benefică pentru pacient. Și că susțin demersurile ministerului dacă acesta respectă toate aceste condiții. Totodată, a fost aprobat și contractul - cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări de sănătate pentru 2013 -2014, contract prin care a fost stabilită și coplata pentru spitalizare. 

O altă decizie importantă care a fost luată la această întâlnire a fost reducerea numărului de pacienți pentru medicii de familie de la 1000 la 800 de pacienți pentru ca aceștia să aibă mai mult timp pentru fiecare pacient în parte, după cum susțin reprezentanții din sănătate. "Trebuie să schimbăm mentalitatea omului de a se îndrepta numai spre spital și trebuie să construim un sistem bazat pe medicina de familie și cea din ambulator", a afirmat ministrul Eugen Nicolăescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0953 secunde