Ce să mâncăm pentru a ne proteja de soare

280
Ce să mâncăm pentru a ne proteja de soare - alimentevara-1339430210.jpg
Protecția împotriva efectelor negative ale razelor solare nu se face doar la exterior, ci și în interiorul organismului. Nutrienții sunt la fel de importanți ca loțiunile specifice verii, deoarece aceștia protejează din interior pielea de razele ultraviolete care pot cauza cancerul. Multe dintre alimentele comune oferă o oarecare protecție a pielii împotriva radiațiilor potențial dăunătoare, deoarece conțin anumiți compuși antioxidanți care combat stresul oxidativ. De aceea, prin consumul anumitor alimente, în special a celor viu colorate, se va reduce deteriorarea pielii în urma expunerii la soare.
Printre produsele pe care le poți mânca, se numără ardeii colorați, dovleceii de vară, roșiile coapte, spanacul, pepenele verde, ceaiul verde, cacao, rădăcina de tumeric și peștele. Ardeii conțin vitamina A, spanacul încetinește procesul de îmbătrânire al pielii, iar dovleceii sunt recomandați pentru că au în compoziție carotenoizi care apără pielea de razele nocive ale soarelui.
Există însă și alimente sau medicamente care cresc sensibilitatea la soare și la razele dăunătoare ale acestuia. Este vorba despre zaharină, țelină, morcovi, lămâile verzi, smochinele, păstârnacul, ibuprofenul și uleiurile esențiale de citrice. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțați în totalitate la aceste produse, ci doar să le consumați cu moderație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6098 secunde