Ce să mâncăm fără să ne îngrășăm de sărbători

1214
Ce să mâncăm fără să ne îngrășăm de sărbători - masacraciun-1324570733.jpg
Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de festinuri culinare. Mai ales la români, mesele întinse cu tot felul de bunătăți reprezintă o tradiție de Crăciun. Puțini dintre noi rezistăm fără să ne înfruptăm din bucatele cu multă carne și mult zahăr și uite așa, la finele vacanței de iarnă constatăm că ne-am îngrășat cu două, chiar trei kilograme.

Există însă și varianta în care să mâncăm din toate, dar fără să punem kilograme în plus. Potrivit specialiștilor, acest lucru nu este dificil și nici imposibil. Nu trebuie să tăiați din calorii compromițând savoarea mâncărurilor sau să renunțați la preparatele tradiționale. Este recomandat ca meniul de sărbători să includă fructe, legume, carne slabă, fructe de mare, cereale integrale și produse lactate semidegresate. Pentru a consuma un număr mai mic de calorii renunțați la alune, cașcaval, smântână, unt sau frișcă, ori înlocuiți-le cu nuci, brânză proaspătă, iaurt sau frișcă dietetică. La aperitive puteți să optați pentru salată de creveți, cașcaval dietetic, fructe și legume proaspete.

Gustări sănătoase

Pentru ca gustările să fie delicioase și cu un conținut scăzut de calorii ar trebui să alegem ingredientele corespunzătoare. De exemplu, putem să folosim piept de pui la grătar, iaurt în loc de smântână, lapte semidegresat, iar dacă uleiul este obligatoriu indicat este să optăm pentru ulei de măsline.

Fie că este vorba despre carne, fructe de mare sau legume cel mai simplu și mai sănătos mod de pregătire este cu ajutorul grill-ului. Acesta păstrează aroma naturală a produselor, dar un număr mare de calorii vor fi eliminate. De exemplu, cotletul de porc poate fi pregătit pe grill alături de ciupercuțe, asortate cu salată de legume.

Deserturi sănătoase

Nu este obligatoriu ca desertul să fie cozonacul plin de zahăr și calorii. Putem să alegem și ciocolată cu diferite fructe. Dacă vreți totuși să serviți plăcintă optați pentru cea de dovleac sau cu brânză, cu aluat preparat din lapte semidegresat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2338 secunde