Ce s-a întâmplat, azi, la penitenciarul Poarta Albă

Miercuri, 29 Aprilie 2015
288
Astăzi, Penitenciarul Poarta Albă a organizat proiectul de activitate "Prezent în școală - absent în penitenciar", împreună cu psihologul școlar și cadrele didactice ale Liceului "Emil Racoviță" Techirghiol, ca urmare a colaborării dintre Penitenciarul Poarta Albă, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.


Activitățile de acest gen se înscriu în seria de programe derulate de penitenciar și instituțiile de învățământ care au drept scop prevenirea primară a infracționalității în rândul elevilor, precum "Lecții de viață" și "O zi în penitenciar". 


Cei cinci deținuți prezenți la sediul liceului au purtat un dialog cu elevii prezenți, pe tema infracționalității, ei fiind sub executarea unor pedepse privative de libertate pentru infracțiuni de tip: conducere fără permis, proxenetism, trafic de persoane, clonarea unor carduri bancare, constituire de grup infracțional. 


Seria proiectelor comune va continua cu realizarea unei activități de voluntariat pe care deținuții o vor derula la sediul unității de învățământ, împreună cu elevii, pentru a le oferi un model de bună practică la igienizarea spațiului instituției.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3231 secunde