Ce recomandă DSP Constanța în privința virusului West Nile

230
Ce recomandă DSP Constanța în privința virusului West Nile - cerecomandadsp-1430655279.jpg

Articole de la același autor

În perioada mai - octombrie a acestui an, DSP Constanța supraveghează și controlează infecția cu virusul West Nile.

Boala produsă de virusul West Nile se transmite prin înțepătura de țânțar. Formele de manifestare a bolii la om sunt foarte variate, de la asimptomatice până la forme grave de meningită sau encefalită.

Factorii favorizanți pentru apariția epidemiilor sunt modificările de ordin climatic: temperaturi ridicate, valurile de căldură ce urmează ploilor abundente, precum și intensificarea circulației de călători și mărfuri.

"Urmare a faptului că în județul Constanța au fost înregistrate 12 cazuri grave în anii precedenți, dintre care două decese, și în acest an există riscul apariției de cazuri la om; de aceea, se recomandă următoarele măsuri din partea populației: să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi l să utilizeze substanțe chimice repelente de îndepărtare a țânțarilor l să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă cu site de protecție l să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor l să îndepărteze recipientele de apă stătută", explică dr. Loti Popescu, coordonator al programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9323 secunde