Ce reacții poate avea organismul în timpul sarcinii

495
Ce reacții poate avea organismul în timpul sarcinii - cereactiipoateaveaorganismulinti-1352645961.jpg
Graviditatea este o perioadă plină de provocări ce poate influența în permanență corpul unei femei. Totul se schimbă

de la o lună la alta de sarcină, fapt pentru care este nevoie de informații corecte vizavi de toate acestea, de o bună relație cu medicul obstetrician și de multă răbdare.

Începutul sarcinii vine cu grețurile și vărsăturile pe care majoritatea femeilor le au. Pentru ca ele să nu producă prea multă suferință și să declanșeze afecțiuni ale stomacului, trebuie evitate alimentele care produc hiperaciditate, cu multe condimente sau prea calde.

Edemele în sarcină

Uneori, hipertensiunea indusă de sarcină poate provoca edemele membrelor. Acest lucru înseamnă că, în anumite țesuturi, pielea se umflă datorită retenției de apă. Printre cele mai întâlnite simptome în afara acestor umflături pline de lichid, sunt cunoscute și balonarea abdominală, amorțeală, picioare și glezne umflate sau transpirații nocturne.

"În multe dintre cazuri, poate apărea la sfârșitul sarcinii după ortostatism prelungit, fără semnificație patologică și pot fi combătute prin repaus prelungit în decubit dorsal, fără folosirea medicamentelor", a explicat dr. Bogdan Ciornei, medic specialist obstetrică-ginecologie la Spitalul ISIS.

Sindromul de tunel carpian

Afecțiunea este caracterizată de compresia celui mai important nerv de la nivelul membrului superior, adică a mâinii și care poate da dureri, furnicături sau amorțeli ale brațului. În afara afecțiunilor în care poate să apară, acesta poate fi resimțit și în timpul sarcinii, din cauza lichidului reținut în organism. Medicul Ciornei explică faptul că reprezintă o problemă temporară și că soluția o reprezintă fixarea unei atele la încheietura mâinii.

Hemoroizii în timpul sarcinii

O situație frecvent întâlnită în timpul sarcinii o reprezintă și apariția hemoroizilor. Cauza este reprezentată de presiunea pe care o exercită uterul asupra vaselor de sânge și care provoacă dilatația acestora.

"Hemoroizii se pot exacerba în timpul sarcinii, provocând fisuri anale, prurit și senzație de arsură. Tratamentul presupune igiena strictă locală, regim alimentar bogat în fibre și combaterea constipației", explică dr. Ciornei.

Cloasma sau hiperpigmentarea feței în sarcină

Secrețiile hormonale acumulate în timpul sarcinii produc o pigmentare a obrajilor și a frunții, de cele mai multe ori simetrică, care poate avea o culoare galben-brun sau cenușie și care este o reacție de sensibilitate la lumină.

"Se va evita expunerea la soare în timpul sarcinii dacă apare. Modificarea este de obicei, reversibilă după sarcină", susține medicul.

Tendința de lipotimie sau leșinul în ultimul trimestru de sarcină

Datorită compresiei vaselor mari de sânge pe care uterul o exercită în organismul unei gravide, poate să apară lipotimia. Această senzație de leșin poate să apară în mai multe situații create și de factori externi precum spațiul închis sau hipersensibilitate apărută din cauza emoțiilor puternice. Din cauza senzației de pierdere a conștienței, gravida trebuie să stea culcată. Este necesar să fie înlăturat factorul care a putut declanșa starea. După naștere, episoadele de această natură dispar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5342 secunde