Ce provoacă durerea dintre omoplați și ce se poate face

274
Ce provoacă durerea dintre omoplați și ce se poate face - dureriomoplati1-1643379107.jpg

Articole de la același autor

Durerea dintre omoplați provoacă adesea un mare disconfort. Din fericire, poate fi tratată și ameliorată. De obicei, aceasta indică o contractură musculară sau o leziune, însă, uneori, este un semn de avertizare al unei afecțiuni mai grave. Pe scurt, regiunea interscapulară este constituită din coloana dorsală, unde se articulează arcadele costale și se inserează o mare varietate de mușchi. Aceste elemente musculo-scheletice sunt responsabile de protejarea organelor interne precum inima, plămânii, esofagul și aorta toracică.

Termenul dorsalgie se referă la durerea situată în partea din spate a corpului, sub umeri și între omoplați, precizează doc.ro. Acesta este un simptom care exprimă prezența unei afecțiuni sau boli la nivelul coloanei vertebrale sau al structurilor adiacente. În plus, unele patologii toracice și abdominale pot radia în această zonă. Simptomele durerii variază în funcție de cauză.

În cele mai multe cazuri, durerea de spate este rezultatul unei combinații a mai multor agenți patologici și afectează aproximativ jumătate din populația adultă la un moment dat în viață. Acest disconfort poate apărea izolat sau asociat cu alte dureri, în regiunea cervicală sau lombară. În general, disconfortul cauzat de o contractură musculară este limitat la o parte a corpului și se agravează odată cu schimbările de postură. În mod similar, este obișnuit ca durerile de spate de origine musculară să fie ameliorate prin apăsarea puternică a zonei sau prin aplicarea de comprese reci. Cu toate acestea, durerea interscapulară poate fi și rezultatul proceselor inflamatorii la nivelul coloanei vertebrale, iar disconfortul se concentrează în centrul spatelui și se va diminua în starea de repaus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9692 secunde