Ce presupune trombofilia în sarcină

363
Ce presupune trombofilia în sarcină - cepresupunepeteanumihaelaginecol-1436284697.jpg

Articole de la același autor

Apariția cheagurilor de sânge în sarcină poate provoca avortul spontan, sarcini oprite din evoluție, crampe, convulsii și ulterior infertilitate.

"Trombofilia este o afecțiune medicală caracterizată prin tendința crescută a sângelui de a se coagula, fapt care poate afecta starea de sănătate sau care poate pune în pericol chiar viața.

Trombofilia poate duce la avorturi, infertilitate, sarcini oprite în evoluție, naștere prematură, oligoamnios (cantitate redusă de lichid amniotic), preeclampsie (stare premergătoare eclampsiei, sindrom întâlnit la gravide la sfârșitul sarcinii sau imediat după naștere, manifestat prin pierderea cunoștinței, crampe, convulsii, comă), abruptio placentae (separarea placentei prematur, înainte de naștere), hipotrofie fetală (dezvoltarea insuficientă a unui organ), moarte fetală intrauterină etc.

Screening-ul pentru trombofilie este dificil de efectuat (dar nu imposibil!), pentru că testele de laborator sunt costisitoare și pentru că predispoziția către trombofilie este greu de identificat. Se recomandă efectuarea testelor de laborator, printre altele, pacientelor care au suferit pierderi recurente de sarcină.

Tratamentul constă în administrarea de anticoagulante și de aspirină în doze mici, în colaborare cu medicul hematolog, de supraveghere regulată a statusului coagulării sanguine prin teste de sânge și de supraveghere specifică a sarcinii (monitorizarea creșterii fetale, monitorizarea placentei, a cantității de lichid amniotic, a fluxului sanguin prin arterele uterine și prin cele ombilicale)", explicat dr. Mihaela Pețeanu, medic specialist obstetrică-ginecologie Cabinet Dr. Pețeanu V. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3394 secunde