Ce presupune lipsa vaccinării copiilor

201
Ce presupune lipsa vaccinării copiilor - cepresupunelipsavaccinarii-1407772335.jpg

Articole de la același autor

Deși este un subiect care naște multe controverse, vaccinarea copiilor este necesară, mai ales că previne boli precum meningita, pneumonia sau oreionul.

"Vaccinuri noi și îmbunătățite sunt disponibile în prezent, nu doar pentru a proteja copiii, ci și adolescenții și adulții. Cu toate acestea, unul din cinci copii și mulți adulți nu sunt vaccinați corespunzător. Sunt părinți care nu mai vin să facă acel ROR, adică vaccinul anti rujeolă - oreion - rubeolă, boli deosebit de infecțioase și care pot genera complicații severe, inclusiv meningită, inflamarea creierului (encefalită) și surzenie.

Rubeola afectează bebelușii din pântecul mamei expuse la virus, putând duce la pierderea sarcinii.

O femeie care face rubeolă în timpul sarcinii poate avea un copil cu sindrom rubeolic congenital, care este cauza unei surzenii parțiale, orbirii sau leziunilor cerebrale sau la nivelul inimii.

E nevoie de mai multă implicare și de o mai bună informare a părinților, a proaspetelor mămici, care trebuie să înțeleagă că eficiența acestor vaccinuri a fost deja dovedită și că, din experiența medicală a atâtor medici, fie ei de medicină de familie, fie de pediatrie sau infecționiști, consecințele sunt mult mai greu de gestionat", explică dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5241 secunde