Ce pot face vârstnicii ca să vadă mai bine

371
Ce pot face vârstnicii ca să vadă mai bine - tratamentuldegenerescentei-1393359468.jpg

Articole de la același autor

Deși este o boală care afectează mai ales persoanele de vârsta a treia, degenerescența maculară duce la alterarea vederii și este o boală invalidantă. Diagnosticarea tipului de boală este însă cel mai important pas pentru un tratament adecvat, spun medicii, iar acesta se prescrie individualizat. 
"Indiferent că pacientul folosește un tratament pentru această boală, se impune o consultație de specialitate pentru a primi o diagnosticare corectă. Degenerescența maculară este de mai multe feluri, ceea ce face ca tratamentul să fie individualizat în funcție de nevoile fiecărui pacient. Mai mult decât atât, tratamentul pentru această afecțiune este de lungă durată și trebuie monitorizat la intervale de timp care să permită medicului să stabilească evoluția bolii. Tratamentul cu zeaxantină este recomandat pacienților care nu au forme grave de boală, însă cei mai mulți dintre pacienți au nevoie de intervenții chirurgicale prin care li se injectează intravitrean, o substanță care să îmbunătățească vederea pacientului și să oprească avansarea bolii", explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmologie. 
Pentru pacienții care au nevoie de consultații în regim de urgență, medicul poate asigura, în cadrul cabinetului medical, și astfel de consultații. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Cum tratăm "ochii uscați"
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : "Ajută un bătrân să vadă mai bine!"
Pagina a fost generata in 0.5151 secunde