Ce medicamente se retrag din farmacii

379
Ce medicamente se retrag din farmacii - medicamenteretrase-1438278828.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) anunță că a suspendat autorizațiile de punere pe piață a unor medicamente pentru care s-au făcut studii clinice de bioechivalență la unitatea din Hyderabad (India) a companiei GVK Biosciences.


Medicamentele retrase erau folosite pentru tratarea bolilor cardiovasculare, neurologice și chiar alergii. 


Conform unui comunicat al ANMDM transmis redacției, măsura vine ca urmare a solicitării transmise de Uniunea Euro-peană ca statele membre să suspende, începând cu 21 august, comercializarea a aproape 700 de medicamente generice testate și fabricate în India. 
Lista completă de medicamente sau molecule retrase este pe site-ul Comisiei Europene. Printre acestea, se numără Advil (analgezice), Seroplex (anti-depresiv), Aerius (antihistaminic) sau Inexium (bandaj gastric). 


De asemenea, printre genericele recomandate să fie retrase de pe piața românească sunt Telmisartan, Esome-prazol, Donepezil, Apstar și Savandra. 


Reprezentanții ANMDM spun că, în urma evaluării situației din România, există alternative de tratament în cazul suspendării medicamentelor respective, pacienții fiind astfel în siguranță. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3379 secunde