Ce învață viitoarele mămici din cursurile gratuite de la Euromaterna

175
Ce învață viitoarele mămici din cursurile gratuite de la Euromaterna - euromaternasaloanenastereaparatu-1382641578.jpg

Articole de la același autor

 Evoluția sarcinii și pregătirea pentru aceasta sunt foarte importante, fapt pentru care viitoarele mămici trebuie să fie informate despre modificările fizice și psihologice, analizele medicale și investigațiile care sunt necesare pe perioada sarcinii, semnificația analizelor de labo-rator, diagnosticul prenatal: ecografia de sarcină, dublu test, triplu test, amniocenteza și ecografia pentru depistarea malformațiilor fetale, alimentația și igiena. De aceea, Spitalul Privat de Obstetrică-Ginecologie Euromaterna din Constanța oferă cursuri gratuite pentru viitoarele mămici. Participantele la curs pot afla toate detaliile ce țin de alăptare, evoluția sarcinii și pregătirea pentru nașterea naturală sau nașterea prin cezariană, precum și lăuzia imediată. În ceea ce privește alăptarea, pacientele vor afla toate informațiile necesare despre avantajele alăptării pentru mamă și copil, stabilirea legăturii afective între cei doi, riscuri în ceea ce privește alimentarea celui mic cu substituenți ai laptelui matern. Totodată, vor cunoaște mai bine compoziția laptelui de mamă, depozitarea acestuia, succesul alăptării, diferite poziții la sân, semnele unui supt corect sau chiar complicațiile unei alăptări incorecte. Printre toate aceste informații ale acestui curs, li se va prezenta toaleta sânului, alimentația ma-mei, dar și contraindicațiile alăp-tării. În cadrul cursului, partici-pantele vor primi un ghid de informare legislativă a viitoarei mămici. Ghidul conține toate da-tele despre drepturile și obliga- țiile gravidei, concediul de maternitate, înregistrarea nou-năs-cutului, concediul prenatal, concediul pentru creșterea copilu- lui, alocația sau drepturile femeilor aflate în concediu pentru creș-terea copilului.

Tot în cadrul acestor cursuri, viitoarele mămici vor afla totul despre nașterea naturală, travaliu, așteptări din timpul și după sarcină, nașterea prin cezariană planificată sau neplanificată, conduita în travaliu a gravidei, medicului și a moașei, tipuri de anestezie folosite la naștere sau evaluarea bebelușului.

Vor afla toate aceste detalii de la psihologul Ruxandra Ghibu și de la neonatologii din cadrul clinicii. Cursurile vor avea loc sâmbăta, în intervalul orar 11,00 -17,00, la sediul Euromaterna din Constanța.

Andreea NĂSTASE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce este pisica "dușmanul" gravidei
Pagina a fost generata in 0.4383 secunde