Ce îi îngrașă pe copii

739
Ce îi îngrașă pe copii - copilgras-1330882108.jpg
Alimentele foarte sărate pe care copiii le mănâncă cu plăcere în ziua de azi îi fac apoi să simtă nevoia de dulciuri și băuturi dulci. Acest tip de dietă duce la creșterea rapidă în greutate și apariția obezității. O astfel de concluzie au tras oamenii de știință de la Universitatea Saint George din Londra, în baza unui studiu.
Cercetarea a inclus aproximativ 1.600 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între patru și 18 ani. În timpul observațiilor făcute, oamenii de știință au constatat că acei copii care consumau o mulțime de alimente cu un conținut ridicat de sare aveau tendința să mănânce mai multe dulciuri și să bea băuturi răcoritoare, care, de regulă, se caracterizează printr-un conținut ridicat de zahăr. Astfel, la copii se dezvolta preferința pentru alimentele dulci.
Potrivit unei alte constatări a cercetătorilor britanici prilejuită de același studiu, cu cât mai puțină sare consumă un copil, cu atât este mai sănătos și mănâncă mai puține dulciuri, iar băuturile răcoritoare nu ocupă un loc important printre preferințele sale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Martie 2012
Stire din Eveniment : "50.000 de speranțe"
Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce faci dacă ai un câine obez?
Vineri, 27 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Și copiii suferă de colită?
Pagina a fost generata in 0.2634 secunde