Ce facem în cazul înțepăturii de albină

358
3
Ce facem în cazul înțepăturii de albină - cefacemincazul-1435492842.jpg

Articole de la același autor

Urticarie, lipsă de aer, greață sau crampe abdominale. Acestea sunt principalele simptome care pot apărea după înțepătura de insecte, mai ales a celor veninoase, cum sunt viespile sau albinele.

Deși majoritatea oamenilor dezvoltă doar o reacție locală la înțepătură, caracterizată prin durere și înroșirea zonei, simptome ce se atenuează în maximum 24 de ore, sunt și pacienți mai sensibili.

"Reacțiile alergice sistemice la înțepăturile de insecte pot debuta într-un interval de 5 până la 30 de minute, în funcție de hipersensibilitatea pacientului la veninul insectei.

Includ un spectru larg de simptome, care variază de la intensitate medie la severă și chiar pot pune în pericol viața pacientului.

Șocul anafilactic este o reacție severă a organismului la anumiți alergeni, printre care și acest venin, ce duce la creșterea pulsului, crampe, vomă, letargie, piele palidă și dificultăți în respirație. Tratamentul standard pentru anafilaxie este injectarea de adrenalină (epinefrină) cât mai repede cu putință. Aceasta deschide căile aeriene și ameliorează circulația sangvină. De aceea, pacientul trebuie dus în cel mai scurt timp la o unitate medicală de urgență", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic primar medicină de familie, specialist apifitoterapie.

Comentează știrea

....
29 iunie 2015
Viespea veselă

Aiasta - i albină castrată sau... cu sexul schimbat ?

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

ben
21 iulie 2015
Indiferent cine...

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3106 secunde