Ce boli de ochi putem căpăta în sezonul cald

238
Ce boli de ochi putem căpăta  în sezonul cald - cebolideochi-1434896444.jpg

Articole de la același autor

Conjunctivita alergică apare atunci când organismul este expus unor alergeni; este o afecțiune specifică sezonului cald, iar principalul simptom este mâncărimea ochilor, care poate fi însoțită și de alte simptome - roșeață, senzație de arsură, lăcrimare și umflarea pleoapelor.

"Conjunctivita reprezintă inflamarea conjunctivei, membrana care îmbracă interiorul pleoapelor și zona albă a globului ocular (sclera). Atunci când conjunctiva este iritată, vasele de sânge se dilată și devin mai proeminente, oferind un aspect rozaliu ochiului. De aceea, conjunctivita mai este cunoscută în popor sub denumirea de «ochi roz».

Conjunctivita este o boală contagioasă, care se poate transmite de la un ochi la altul sau de la o persoană la alta.

Simptomele conjunctivitei includ lăcrimare sporită, inflamarea ochiului, senzație de corp străin, mâncărime, vedere încețoșată din cauza mucusului, exces de mucus și senzația de pleoape lipite la trezire", a explicat dr. Hicham Mrini, medic specialist în cadrul Mrini Eye Hospital.

Având în vedere natura contagioasă a conjunctivitelor infecțioase, e necesară respectarea unor reguli stricte de igienă pentru a preveni răspândirea infecției: l evitați să refolosiți șervețelele sau prosoapele pentru a vă șterge pe față l spălați-vă frecvent pe mâini l nu vă atingeți ochii cu mâinile l înlocuiți-vă des produsele cosmetice și nu le împrumutați și altor persoane l igienizați-vă corect lentilele de contact.

Pentru programări la consultații sau informații suplimentare, aveți la dispoziție numerele de telefon 0241.69.01.04, 0341.14.58.57 și 0752.10.40.10. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6198 secunde