Mai multe ştiri online:

Ce alimente trebuie evitate pentru a nu „supăra” stomacul

Ştire online publicată Vineri, 14 Iunie 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
Unele alimente ar fi bine să fie evitate sau consumate în cantități reduse, nutriționiștii recomandând porții mai mici când vine vorba de produse din anumite categorii alimentare. Sunt unele alimente care nu se înțeleg prea bine cu stomacul oamenilor, iar specialiștii recomandă evitarea lor, conform webmd.com. 


În primul rând, nefaste pentru stomac sunt prăjelile, bogate în grăsimi, acestea putând provoca diaree. Sosurile bogate, bucățile de carne grasă și deserturile cu unt și creme pot provoca și probleme. Alegeți alimente făcute la grătar sau coapte și sosuri ușoare care conțin legume în loc de unt sau smântână. 


În aceeași categorie se încadrează și citricele, pentru că sunt bogate în fibre ce pot deranja stomacul la unii oameni. Consumați puține portocale, grapefruit și alte citrice, dacă abdomenul nu se simte bine. 
Ar fi bine să fie evitat și zahărul artificial. Dacă mestecați multă gumă, atunci mestecați prea mult sorbitol și s-ar putea să aveți crampe și diaree. Alimentele produse cu acest îndulcitor artificial pot provoca aceleași probleme. Specialiștii avertizează că s-ar putea să aveți diaree dacă mâncați 50 sau mai multe grame pe zi de sorbitol, deși chiar și cantități mult mai mici ar putea cauza probleme unor persoane. 


Prea multe fibre pot provoca probleme, căci alimentele bogate în acești carbohidrați sănătoși, cum ar fi cerealele integrale și legumele, sunt bune pentru digestie. Dar, dacă începeți să mâncați multe dintre ele, puteți avea balonări sau gaze. Măriți treptat cantitatea de fibre pe care o consumați. 
Alimentele picante, pe cât de solicitate de unii, provoacă altora indigestie sau arsuri la stomac după consum, mai ales când este o masă mare. Studiile sugerează că ingredientul fierbinte din ardei iute, numit capsaicină, poate fi un vinovat. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8574 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8649 secunde