Ce alimente stimulează fertilitatea
124
Articole de la același autor
De la arte marțiale, la terapii dedicate copiilor cu autism
19 Februarie 2015
Urzica, proprietăți miraculoase pentru organism
09 Aprilie 2015
A învins moartea pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință
20 Martie 2015
Rodiile, nucile și sucul de sfeclă roșie se numără printre alimentele care stimulează fertilitatea, specialiștii din întreaga lume subliniind faptul că o dietă echilibrată poate influența în mod pozitiv sănătatea sistemului reproductiv, potrivit dailymail.co.uk.
Avocado este o adevărată "uzină" nutrițională, fiind bogat în minerale, grăsimi esențiale, proteine, carbohidrați și fibre. Este o sursă importantă de vitamina E, benefică pentru sănătatea endometrului, mucoasa care căptușește uterul. Dovleac de iarnă conține o gamă largă de vitamine, minerale și antioxidanți, precum și o cantitate de fibre ușor digerabile. Este bogat în betacaroten, care stimulează producția hormonului feminin progesteron. Sucul de sfeclă roșie este recomandat în special femeilor care suportă un tratament pentru fecundare in vitro, pentru că îmbunătățește circulația sângelui, ajutând la implantarea embrionului. În vechea Persie, rodiile erau văzute ca simbol al fertilității, tradiție care există și în unele țări din prezent.
Ouăle fac parte dintre alimentele cele mai nutritive (de altfel, conțin toate nutrimentele pentru a transforma o singură celulă într-un pui). Sunt bogate în colină, care are un efect benefic asupra dezvoltării fetale, în vitamine, minerale, a cizi grași esențiali și proteine. Nucile sunt bogate în omega 3 și vitamina E, sunt benefice pentru sănătatea spermei, dar și pentru cea a endometrului.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 11 Ianuarie 2015
Luni, 16 Februarie 2015
Miercuri, 08 Aprilie 2015
Marţi, 07 Aprilie 2015
Luni, 09 Martie 2015
Joi, 05 Martie 2015
Miercuri, 04 Martie 2015
Vineri, 16 Ianuarie 2015
Marţi, 13 Ianuarie 2015
Vineri, 09 Ianuarie 2015