Ce alimente stimulează fertilitatea

124
Ce alimente stimulează fertilitatea - cealimentestimuleazafertilitatea-1429105517.jpg

Articole de la același autor

Rodiile, nucile și sucul de sfeclă roșie se numără printre alimentele care stimulează fertilitatea, specialiștii din întreaga lume subliniind faptul că o dietă echilibrată poate influența în mod pozitiv sănătatea sistemului reproductiv, potrivit dailymail.co.uk.


Avocado este o adevărată "uzină" nutrițională, fiind bogat în minerale, grăsimi esențiale, proteine, carbohidrați și fibre. Este o sursă importantă de vitamina E, benefică pentru sănătatea endometrului, mucoasa care căptușește uterul. Dovleac de iarnă conține o gamă largă de vitamine, minerale și antioxidanți, precum și o cantitate de fibre ușor digerabile. Este bogat în betacaroten, care stimulează producția hormonului feminin progesteron. Sucul de sfeclă roșie este recomandat în special femeilor care suportă un tratament pentru fecundare in vitro, pentru că îmbunătățește circulația sângelui, ajutând la implantarea embrionului. În vechea Persie, rodiile erau văzute ca simbol al fertilității, tradiție care există și în unele țări din prezent. 


Ouăle fac parte dintre alimentele cele mai nutritive (de altfel, conțin toate nutrimentele pentru a transforma o singură celulă într-un pui). Sunt bogate în colină, care are un efect benefic asupra dezvoltării fetale, în vitamine, minerale, a cizi grași esențiali și proteine. Nucile sunt bogate în omega 3 și vitamina E, sunt benefice pentru sănătatea spermei, dar și pentru cea a endometrului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5085 secunde