Ce alimente pot preveni instalarea precoce a osteoporozei

319
Ce alimente pot preveni instalarea precoce a osteoporozei - osteoporoza-1624795996.jpg

Articole de la același autor

Osteoporoza reduce densitatea minerală osoasă, ceea ce predispune osul la fracturi, cele mai periculoase fiind fracturile la şold, pentru că pot conduce la pierderea mobilităţii şi chiar la moarte. Specialiştii de la doctorulzilei.ro spun că cea mai bună hrană pentru un sistem osos puternic o reprezintă fructele de pădure, nucile, legumele, peştele, carnea de vită, ciupercile, fructele de mare şi mierea de albine.

Alte fracturi asociate cu osteoporoza survin şi la coloana vertebrală şi încheieturi, iar frecvenţa lor creşte odată cu înaintarea în vârstă.

Deşi cele mai predispuse sunt persoanele vârstnice, există şi cazuri în care osteoporoza apare în jurul vârstei de 40 de ani. Cea mai importantă armă împotriva bolii oaselor fragile este prevenţia, încă din copilărie şi adolescenţă, prin construirea unui sistem osos puternic. Până la 25 de ani, oasele se dezvoltă şi se întăresc, iar după această vârstă, subţierea oaselor este un proces firesc, care nu poate fi oprit, dar cu cât sunt mai puternice şi mai groase, de la început, cu atât este mai puţin probabil să devină suficient de fragile încât să se fractureze.

Din nefericire, boala oaselor fragile poate slăbi sistemul osos ani la rând, fără să fie detectată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8652 secunde