Ce afecțiuni severe pot prevesti durerile abdominale

273
Ce afecțiuni severe pot prevesti durerile abdominale - stomac1-1536307151.jpg

Articole recomandate

Durerile abdominale pot apărea din cauza unor probleme ale organelor interne, cum sunt ficatul, colecistul, pancreasul, stomacul, intestinele, apendicele, splina, rinichii. Astfel, dacă durerile au loc în partea inferioară a abdomenului, la femei se poate suspecta o anexită și se impune efectuarea unui control ginecologic. Dacă durerile apar, în schimb, în partea de sus a abdomenului, atunci este cazul să apelați un medic internist. 


Spre exemplu, durerile de colecist (vezicula biliară) apar chiar sub ficat, în partea dreaptă, dar se pot extinde până în zona lombară a spatelui sau sub umăr și pot fi însoțite de greață și vărsături. De regulă, aceste stări apar după excesele alimentare și de alcool, dar pot fi și consecința prezenței unor calculi biliari (pietre la colecist). În formele ușoare, aceste dureri trec cu medicamente antispastice și antialgice. 


În prezent, mai mult de jumătate dintre bolnavii cu afecțiuni hepatice sau hematologice (de tipul leucemiei) au dureri la nivelul splinei. Acestea sunt, în general, dureri surde, dar se pot agrava, dacă se blochează vasele de sânge din splină. Ele se manifestă în partea stângă a abdomenului superior. 


În ceea ce privește pancreasul, durerile de pancreas sunt unele dintre cele mai severe dureri abdominale, ele apărând sub stern (capul pieptului), tot așa, după diferite excese alimentare și de alcool. Spre disperarea pacientului, ele pot dura ore sau chiar zile și trec cu medicamente antispastice, antiinflamatoare, antialgice și antisecretoare. Principala complicație a acestor suferințe este pancreatita, o inflamație a pancreasului, care are drept cauză principală alcoolismul și care impune, uneori, intervenții chirurgicale. 


Nu trebuie să uităm nici de parazitoze, colicile, enteritele și enterocolitele, care pot determina dureri în jurul buricului, timp de câteva minute sau cel mult o oră. Dacă simțiți că acestea se extind pe toată suprafața abdomenului, atunci există riscul ca bolnavii să sufere un infarct de intestin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Septembrie 2018
Stire din Sănătate : Pietrele la rinichi: simptome și proceduri
Miercuri, 05 Septembrie 2018
Stire din Sănătate : Polipii colonici pot fi depistați din timp
Pagina a fost generata in 1.8405 secunde