Ce afecțiuni pot ascunde durerile de cap

319
3
Ce afecțiuni  pot ascunde durerile de cap - ceafectiuni-1433515585.jpg

Articole de la același autor

Față de o durere obișnuită de cap, care trece după ce pacientul își administrează un analgezic sau un antiinflamator, migrenele zilnice persistente apar brusc, manifestându-se prin senzație de durere în ambele părți ale capului, sub forma unei presiuni craniene. Acestea pot ascunde inflamații sau alte probleme ale vaselor de sânge din zona cerebrală sau pot semnala prezența unor infecții precum meningita. Acest tip de migrene au o intensitate moderată și pot include stări de greață și sensibilitate la sunete puternice și la lumină.

"Migrena se poate manifesta printr-o durere pulsatilă sau surdă într-o singură parte a capului, sau în ambele părți. Totodată, persoanele afectate pot prezenta vărsături, greață, sensibilitate la lumină, sunete sau mirosuri, oboseală, confuzie și anxietate.

Cei care suferă de migrene au o sensibilitate aparte la atingerea scalpului și senzația de mâini și picioare reci. Afecțiunea se diagnostichează după un examen fizic și antecedente medicale, urmărind factorii declanșatori, simptomele și istoricul familial al bolnavului.

Cefaleea poate fi cauzată și de traumatisme, tumori, tulburări vasculare (accidente vasculare cerebrale), nevralgii craniene, dureri ale trunchiurilor nervoase, infecții sau secundar unor tratamente medicamentoase", a precizat dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Liviu
7 iunie 2015
Cea mai noua Oportunitate

Cea mai noua oportunitate! Pot sa-ti arat ca ai toate motivele sa incepi cu incredere colaborarea cu noi! Acum chiar poti sa castigi bani, garantat si dovedit, asa cum vei vedea si in filmul extrem de clar. Instantaneu te vei convinge ca acest video prezinta ceea ce cautai de mult timp. Totul este extraordinar de serios si, cand te hotarasti sa castigi bani, cere-mi mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

gabriela
10 iunie 2015
Lucru pentru toti, simplu si repede!

Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5358 secunde