Mai multe ştiri online:

Ce afecțiuni periculoase prevestesc durerile rectale

Ştire online publicată Miercuri, 29 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Foarte multe persoane suferă de dureri rectale în ziua de azi. Potrivit dr. Silvia Stroie, medic chirurg, termenul este adesea folosit pentru a defini durerea anală sau durerea de la nivelul anusului. De regulă, problemele cele mai frecvente apar ca urmare a hemoroizilor sau a fisurilor anale, dar și din alte cauze. 


Durerea rectală sau anală poate apărea în bolile inflamatorii ale intestinului, infecții localizate sau în cazul leziunilor minore apărute în această zonă. În anumite afecțiuni care dau durere rectală, cum ar fi hemoroizii sau fisurile anale, pot apărea și alte simptome, de exemplu sângerări rectale. 


„O altă cauză de durere rectală este cancerul. Uneori, însă, durerea poate fi puternică datorită numeroaselor terminații nervoase care se găsesc în regiunea perianală. De obicei, cauzele durerii rectale pot fi ușor identificate, iar tratarea ei se face cu antialgice și băi de șezut calde”, a declarat medicul.
 
Ca urmare, atunci când apare hemoragia rectală severă sau o sângerare care nu se oprește, mai ales dacă este însoțită de amețeală, confuzie sau senzații de leșin, mergeți imediat la medic. De asemenea, nu ignorați nici durerile care se extind sau sunt însoțite de febră, frisoane sau scurgeri rectale, pentru că, în aceste situații, poate fi vorba de o problemă foarte gravă. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7255 secunde