€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Ce afecțiune vă pândește când petreceți mult timp pe scaun și la birou

Ştire online publicată Luni, 22 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
O afecțiune foarte frecvent întâlnită în rândul persoanelor care petrec mult timp pe scaun și la birou este spondiloza cervicală, aceasta caracterizându-se prin modificarea vicioasă a oaselor, vertebrelor, discurilor și încheieturilor de la nivelul gâtului. 


Înaintarea în vârstă este unul dintre factorii de bază, deoarece vertebrele devin mai fragile și pentru că lichidul dintre acestea se împuținează, devenind din ce în ce mai puțin mobile, specifică medlife.ro. 


Deformarea vertebrelor și a cartilagiilor din jur duce la formarea osteofitelor, care cauzează îngustarea canalului spinal și determină apariția stenozei spinale. În cazul spondilozei cervicale, ca simptome se remarcă adesea durerile și înțepenirea gâtului, durerile de umeri și brațe, care se prelungesc spre degete, mobilitate limitată a gâtului, însoțite de sunete și pocnituri. 
Pentru tratarea spondilozei cervicale se recomandă, în primul rând, odihnă. Administrarea de medicamente antiinflamatorii poate ameliora simptomatologia, iar purtarea unui guler cervical poate corecta poziția. 


Fizioterapia joacă un rol major în corectarea afecțiunilor de acest gen și este de maximă importanță în tratamentul spondilozei și al bolilor de oase și coloană. De asemenea, și injecțiile corticosteroide pot ajuta la ameliorarea simptomelor, iar, în cazuri rare, intervenția chirurgicală, însă aceasta se recomandă doar atunci când pacientul riscă să rămână imobilizat din cauza bolii. 
Primul pas în a atenua simptomele spondilozei cervicale este adoptarea unei poziții corecte, de care trebuie să îți aduci aminte și să ții cont de fiecare dată când petreci timp la birou. Nu în ultimul rând, poziția din timpul somnului trebuie să fie corectă - capul trebuie ținut la nivelul întregului corp, nu ridicat prea mult. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8007 secunde