Ce acte trebuie să conțină dosarul bolnavilor de cancer pentru comisia de expertiză

3609
Ce acte trebuie să conțină dosarul bolnavilor de cancer pentru comisia de expertiză - cnas2-1361282837.jpg
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate informează bolnavii care suferă de afecțiuni oncologice ce acte trebuie să conțină dosarele cu care aceștia se prezintă la comisia de expertiză din cadrul CJAS Constanța. 

Astfel, pacienții trebuie să pună la dosar: 

- o copie după buletinul de identitate (numai la referatele de inițiere); 

- un referat de justificare, contrasemnat de responsabilul de program din județ sau București pentru medicii care lucrează exclusiv în cabinete de ambulatoriu, sau de către șeful secției de oncologie pentru medicii care lucrează în regim integrat (spital sau ambulatoriu); 

- copii după investigațiile de laborator și imagistice care susțin indicația de tratament cu medicamentul solicitat; 

- declarația de accept a pacientului pentru tratamentul propus de medicul curant oncolog. 

Reprezentanții Casei susțin că se vor lua în considerarea doar dosarele care au rezultatele analizelor semnate și parafate de medicul specialist care a pus diagnosticul, și nu se vor accepta dosare la care există doar transcrieri de rezultate de către medicul care semnează referatul de justificare sau dosarele la care analizele ce evaluează starea actuală a pacientului sunt mai vechi de o lună, adică a trecut prin reevaluări imagistice cu mai mult de trei luni în urmă față de data depunerii dosarului. 

Mai mult, dacă dosarul propus spre inițiere sau continuare de tratament de către medicul curant al pacientului este transmis către Casa de Asigurări de Sănătate Constanța incomplet, acesta nu va fi transmis mai departe către Casa Națională de Asigurări. Dacă un dosar este respins din lipsă de documente medicale, următorul referat nu va fi înaintat de către CJAS Constanța către CNAS, decât dacă este însoțit de actele medicale care au fost solicitate de către Comisia de experți CNAS. 

Dosarele care se află pe lista de așteptare și nu au primit aprobare se actualizează obligatoriu în termen de cel mult trei luni de la data primului referat, în caz contrar se scoate de pe listă. 

Circuitul legal al dosarelor este: Medic curant - Responsabil Program - Șef Secție - Casa de Asigurări de Sănătate - Medic Șef Serviciul Medical - CNAS, a transmis purtătorul de cuvânt al CJAS Constanța, Lămâița Antochi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4151 secunde