Cazul pacientului încurcat cu un altul decedat. "Vinovații vor fi sancționați"

173
Cazul pacientului încurcat cu un altul decedat.

Articole de la același autor

Comisia de monitorizare a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate a efectuat, ieri, o vizită inopinată de monitorizare a menținerii nivelului de conformare cu standardele de acreditarea în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU). Discuțiile dintre membrii comisiei și conducerea SCJU au vizat cazul pacientului confundat, zilele trecute, cu colegul de salon care decedase.

Din comisia de monitorizare au făcut parte directorul Unității de Standarde pentru Servicii de Sănătate (USSS), Marius Octavian Filip, șeful biroului de acreditare din cadrul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor (UEAS), Mirela Orzan, și Horia Suciu, consilier USSS. Din partea SCJU, la discuții au participat managerul SCJU, directorul medical, directorul de îngrijiri, șefii secțiilor Medicală 2 și ATI și persoana responsabilă cu managementul calității.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, familia unui pacient internat pe secția Medicală 2 a trecut prin clipe groaznice, fiind anunțată de decesul rudei. Peste alte două zile însă, membrii familiei au aflat cu stupoare că mortul nu le aparținea, iar de aici a pornit o întreagă anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de încurcătura cu pricina.

"Noi ne dorim să tragem la răspundere persoana care se face vinovată de această teribilă încurcătură și, dacă legislația ne permite, vom lua măsuri de sancționare în privința angajatului respectiv, care pot merge chiar până la desfacerea contractului individual de muncă", a declarat managerul unității sanitare, dr. Cătălin Grasa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9681 secunde