Câte carduri de sănătate au ajuns la pacienții asigurați

137
Câte carduri de sănătate au ajuns la pacienții asigurați - carduriasigurati-1430333443.jpg

Articole de la același autor

Din 14.000.000 de carduri tipărite până în prezent, au ajuns la pacienți mai mult de 96%. "Aproximativ 500.000 de carduri de sănătate, dar numaăul scade în fiecare zi, încă se mai află la casele de asigurări iar aproximativ 340.000 sunt la medicii de familie. Un numar de 4.000.000 au fost inițializate", a sustinut Vasile Ciurchea. 


Referindu-se la discuțiile apărute în ultima vreme potrivit cărora există posibilitatea ca cititoarele de card să nu aiba semnal, Ciurchea a arătat că și în această situație cardul lasă în cititor "o amprentă" care este vizibilă în sistemul informatic.

"În momentul în care ai introdus cardul în cititor, cardul lasă o amprentă. Chiar dacă nu există semnal, amprenta rămâne în cititor. Ea se vede în sistem. Furnizorii au timp 72 de ore să ridice acele servicii în sistem", a explicat sșeful CNAS.

El a mai precizat că pe toți cei care împlinesc 18 ani sau care s-au asigurat, sistemul îi semnalează automat, se generează tipărirea cardului și acesta le va fi distribuit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1494 secunde