Cât timp durează lăuzia și ce trebuie să faceți

696
Cât timp durează lăuzia și ce trebuie să faceți - lauzie2-1532854678.jpg

Articole de la același autor

Imediat după naștere, proaspăta mămică intră într-o nouă etapă a vieții sale, lăuzia, care se va întinde pe durata a câteva săptămâni. Deși lăuzia este asociată cu eliminarea lohiilor, aceasta înseamnă, de fapt, recuperarea după naștere și repararea rănilor. 


Potrivit medicilor, această stare va dura exact până când uterul se poate reface în totalitate. În tot acest timp, colul uterin se închide încet-încet, în așa fel încât la sfârșitul perioadei de lăuzie mama să redevină cea de dinainte de sarcină. Totuși, trebuie să știți că în cazul în care la nivelul vaginului sau al vulvei ați suferit leziuni, acestea se vor cicatriza și ele. Desigur, și dimensiunile vaginului vor fi reduse în câteva luni de la naștere.


"Lăuzia este perioada în timpul căreia organismul își revine după sarcină și naștere. Ce puteți face în perioada post partum? Să aveți răbdare! Odihniți-vă când doarme copilul, aveți grijă la dietă și mai ales,hidratați-vă! Cereți ajutor atunci când ajungeți acasă, la curățenie, la gătit și la alte treburi gospodărești și nu depuneți efort fizic. De asemenea, în tot acest timp nu aveți voie să ridicați nimic mai greu decât copilul, nu vă faceți masaj pe abdomen mai devreme de trei luni și nu conduceți mașina în primele săptămâni de la venirea pe lume a celui mic. Nu în ultimul rând, nu vă este recomandat contactul sexual timp de 4-6 săptămâni", au declarat specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie "Euromaterna". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0924 secunde