Cât de sănătos este un păhărel de vin pe zi

766
2
Cât de sănătos este un păhărel de vin pe zi - vin-1346357158.jpg

Articole de la același autor

Cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice în bolile de inimă, vinul consumat moderat este extrem de benefic și în alte afecțiuni. Vinul ajută la păstrarea memoriei, previne formarea cheagurilor de sânge și reduce inflamarea vaselor sanguine. Persoanele care beau un păhărel de vin în fiecare zi își păstrează silueta mai bine decât cele care consumă vin doar ocazional. Prin urmare, cei care consumă vin în cantități moderate sunt mai supli și au mai puțină grăsime în jurul taliei.

Cercetătorii au constatat că un pahar de vin pe zi reduce și riscul de cancer ovarian cu până la 50%. Experții sunt de părere că responsabili sunt antioxidanții cu proprietăți anti-cancerigene care se găsesc din abundență în vin. În plus, femeile care beau vin în cantități moderate au în medie masa osoasă mai mare decât cele care nu consumă vin. Alcoolul ridică nivelul de estrogen, ceea ce încetinește deteriorarea oaselor.

Comentează știrea

Daniel C
31 august 2012
Ce prostie!

Aceasta stire este o adevarata prostie si este veche de cand lumea! Ciudat este ca nimeni nu mai face cercetari serioase....si toti inghit din prima toate aberatiile comerciale facute de ''cercetatori'' Simplist spus vinul contine alcool si resturi de struguri ( nu vorbim de chimicalele care se folosesc pentru limpezire, culoare, ameliatori de gust etc). Ori dupa cum este stiut faptul ca alcoolul nu poate sa aiba nici un efect benefic....intelegm simplu ca resturile din compusii strugurilor pot sa aiba unele efecte benefice ( aka polifenolii). Putem simplu concluziona ca strugurii pot avea un efect bun pentru sanatate, ca mustul din struguri este bun pentru sanatate dar nu vinul. Nu se zice nimic de faptul ca de exemplu aprox 10 % din cei care consuma zilnic vin ajung alcoolici.....si altele... Pentru cei interesati....studiati Paradoxul Francez... o problema dezbatuta deja de zeci de ani, Auguri!

VASILE
29 septembrie 2012
AI PERFECTA DREPTATE

SINCER , SUNT UIMIT SI BULVERSAT DE IDIOTENIA ACESTUI ARTICOL DE 2 BANI,NICIODATA ALCOOLUL NU FACE BINE ORGANISMULUI INDIFERENT DE CANTITATE !!!! BRAVO DANIEL C ,ORI CINE AI FI .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3384 secunde