Cât de repede se dezvoltă bebelușul în ultimul trimestru de sarcină

194
Cât de repede se dezvoltă bebelușul în ultimul trimestru de sarcină - dezvoltarebebelusi2-1533802101.jpg

Articole de la același autor

Ați ajuns la final de sarcină? Luna a noua luna reprezintă capătul de linie pentru cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, care face loc alteia și mai minunate. Ardeți de nerăbdare să vă țineți bebelușul în brațe? Aveți răbdare! Cel mic va veni curând pe lume și vă va însenina zilele! Până atunci, însă, pregătiți-vă pentru acest moment. Înainte de toate, dragi mămici, trebuie să știți că bebelușul va continua să ia destul de mult în greutate în această perioadă și își va perfecționa dezvoltarea organismului. 


Așa că, indiferent de momentul în care va avea loc sarcina, de-acum el nu va mai fi considerat prematur. În plus, el continuă să exerseze mișcările de respirație, iar mușchii și creierul sunt suficient dezvoltate, astfel încât să poată prinde diverse lucruri cu mâna și să-și poate întoarce corpul spre o sursă de lumină.


Totodată, în acest stadiu al sarcinii, bebelușul are din ce în ce mai puțin spațiu în uter, așa că mișcările lui se răresc, deși loviturile sunt mult mai dureroase. În același timp, el adoptă poziția definitivă, cu capul în jos, dar în unele cazuri se așează invers, lucru ce necesită de cele mai multe ori o cezariană.


Tot acum, dacă bebelușul este de sex masculin, atunci testiculele lui vor coborî încet în scrot, iar dacă este de sex feminin, labiile se dezvoltă și ele. Pentru că pe parcursul sarcinii, cel mic a tot practicat suptul și înghițitul, la acest moment va fi acumulat, deja, suficientă materie în intestine pe care s-o elimine la câteva ore după naștere. Aceasta se numește meconiu și va fi primul scaun al nou-născutului.


Tot acum, dispare atât parul lanugo, cât și vernixul, bebelușul fiind astfel pregătit de naștere, măsoară în jur de 50 cm și cântărește aproximativ trei kilograme. Potrivit reprezentanților Spitalului de Obstetrică și Ginecologie "Euromaterna" spun că după săptămâna 36, micuțul are deja toate simțurile dezvoltate. 


Totuși, oasele craniului nu sunt complet sudate, dar dispare langoul. Specialștii susțin că din această săptămână, toate femeile sunt sfătuite să meargă săptămânal la control, pentru că micuțul se poate naște în orice moment. Cu toate acestea, el este considerat că poate fi născut la termen la minim 37 de săptămâni, deși este bine să mai stea "în prima lui căsuță", pentru a primi anticorpi de la mămică. La 38 de săptămâni, ghemotocul de om este pregătit să-și cunoască părinții, iar la 39-40 de săptămâni poate respira, se poate hrăni singur, deci este pregătit să țipe primul "oa". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0984 secunde